Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824172 alkalommal 6655787 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Erős, összetartó közösség az újpesti

Újpesti Anzix 2011 1.rész


Nagyon sok szép feladatunk és sikerünk volt ebben az évben – emlékszik vissza 2011-re Tóth Sándor, az Újpesti Sajtó Kft. ügyvezetője. A társaság ugyanis nem csak a városrész médiájával foglalkozik, hanem a kiemelt rendezvényekkel is, köztük a jótékonysági akciókkal.Címkék:
Cseriti
– Elsősorban a sajtó a fő profil, de minden tevékenységünk fontos. Az elmúlt évben komoly és megfeszített munkával sikerült felállítanunk egy ütőképes, szakmailag elfogadott csapatot, amelynek eredményként – ha fogalmazhatok így – gusztusos és informatív hetilappal szolgálhatjuk ki az újpestiek információigényét a megújult, színesebb, érdekesebb Újpesti Naplóval. Szinte hírügynökségként, a naprakész tájékoztatást szolgálja az ujpest.hu honlapunk, illetve az Újpest-Káposztásmegyer facebook oldalunk szerkesztési gyakorlata. Jól példázza mindezt, hogy a Facebook oldalunkon egy év alatt szinte a nulláról, több mint 7000 lájkolót „gyűjtöttünk össze”. Az online felületeinken nagyjából 2000 cikk jelent meg, és a látogatottságunk, olvasottságunk jelentősen nőtt.

– Minek köszönhető a siker?
– Napi kapcsolatot sikerült kialakítanunk a legfontosabb információforrásokkal. Ide sorolható elsősorban a Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények, de a helyi vállalkozások, a civilszervezetek, a sport- és a kulturális élet szereplői is. Fontos megemlítenem, hogy főleg az online felületeinken, illetve a személyes találkozásokon keresztül az újpestiek is rendszeresen eljuttatják hozzánk észrevételeiket, meglátásaikat, dicséretüket, de kritikájukat is. Úgy gondolom, az elmúlt egy év legfőbb tapasztalata az, hogy az Újpesti közösség a valóságban is erős és összetartó.

– Talán nem ez a legjobb szó rá, de ezt ki is használják.
– Pontosabb úgy, hogy élünk azzal az előnnyel, hogy Újpesten figyelnek egymásra az emberek. Ezért is lehetnek sikeresek azok a kezdeményezések, amelyek például a jótékonykodást szolgálják. Éppen aktuális az Újpesti Cseriti, amelynek sikerére nagyon büszkék vagyunk.
Ugyanez a közösségi szellem a garanciája annak, hogy a Találkozzunk többször sorozat keretében megtartott újpesti rendezvények látogatottsági adatai rendre megdöntik saját rekordjaikat. Az idei Városnapok például talán minden idők legsikeresebb rendezvénye volt.

– Minek köszönhető mindez? Hiszen azért akadnak nehezebb pillanatok is.
– A jó csapatnak és a határozottságnak. A nyár eleji Hobo koncertet például idő előtt le kellett állítanunk az erős szél miatt. Megtettük, mert az újpestiek biztonsága mindenek felett való. A biztonságot, a szervezettséget érezheti a közönség is, hiszen egyre nagyobb számban látogatják az újpesti eseményeket. Persze közrejátszik ebben az is, hogy a fellépők kiválasztásánál jó érzékkel nyúltunk azokhoz az előadókhoz, akik valóban érdeklik a közönséget. Persze figyelünk a minőségre is. Csak az idén olyan nevek látogattak el hozzánk, mint Zoltán Erika, a Dolly Roll, az R-Go, Hobo, Wolf Kati, a Szinetár-Bereczky házaspár, Zséda, a Desperado, vagy éppen most a Fiesta. A bulik valóságos tömegeket vonzanak hónapról hónapra.

– Saját – nem hivatalos – „Újpest arcunk” is van már.
– Vannak a szépségeink is, akik hivatalosan Újpest arcai. Emellett van nekünk Curtis, aki a példaképe lehet minden fiatalnak abban, hogy hogyan építsük fel, hogyan menedzseljük önmagunkat, miként szeressük városunkat. Széki Attila rappel, sportol, és jó érzékkel foglalkozik a fiatalabb korosztály informálásával.

– A kommunikációs és sajtófeladatok azonban néha kevésbé vidám feladatokat is jelentenek.
– Volt az idén számos rendkívüli esemény, amely bizony megmozgatta a kollégákat. Mindazonáltal a városvezetés a gyorsan és pontosan meghozott döntésekkel, mellette a jól működő, jól együttműködő csapat azok végrehajtásával, határozott cselekvésekkel, a polgárok tájékoztatásával a nem várt problémákat is kezelni tudta.

– Merre tovább 2012-ben?
– A médiaszolgáltatást tovább bővítjük. Szeretnénk, ha a televíziónk minél több háztartásban foghatóvá válna, illetve az online közösség még dinamikusabban fejlődne. A technika folyamatosan változik, nekünk is követnünk kell a trendeket. A következő megoldandó feladat a mobiltelefónia fejlődése által jelentett kihívások és új médiumok „becsatornázása” lesz. És persze 2012-ben Találkozzunk még többször, azaz még színesebb rendezvénypalettát szeretnénk kínálni az újpestieknek.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye