Ajánlott videóHelyi érték -Helytörténetek- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824171 alkalommal 6655786 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Könnyed nyári este decemberben

Folytatódik a Karácsonyi Vásár rendezvényprogramja


Szombaton, december 10-én immár a harmadik gyertya gyullad meg az adventi koszorún. Ez a hétvége egyben a harmadik programokkal zsúfolt, izgalmas, ünnepváró hétvégéje is az Újpesti Karácsonyi Vásárnak, ahol persze nem csak vásárolni lehet, de akár korcsolyázni is. Méghozzá a Desperado-val.Címkék:
Cseriti

Az események persze már pénteken, azaz 9-én este megkezdődnek, amikor is Kemenes András zongorista ingyenes Bach-estjét hallgathatják meg az érdeklődők a Városháza dísztermében.

A forgatag azonban ismét szombaton éri el a csúcssebességet, amikor az eddig megszokott színes programkínálattal várják a közönséget a Városházán, a Szent István téri standoknál és a nagyszínpadon. A szabadtéri programok már délelőtt 10-kor elkezdődnek, a Szent István téren, ahol 11.00 óráig a Görömbő kompánia adja elő a nagyszínpadon, Betlehemi történet című zenés műsorát. A kb. egyórás előadás valójában közös játék a közönséggel, melynek során kicsik és nagyok aktív szereplőivé válnak a meséknek, és végül egy vidám táncház forgatagát alakítják ki. A fellépés után a közönség ismét teljes figyelmét a háromtucat pavilon portékái és finomságai felé fordíthatja, egészen délután négyig, amikor az adventi gyertyagyújtás és egyházi műsor varázsol áhitatot a térre.


A Városháza épületében eközben már 9.00 órától egészen délig várja a kézműves sarok a kicsiket, a kevésbé kicsiket és a nagyokat egyaránt. Bár Joulopukki az elmúlt héten már bejárta Újpest minden zegét és zugát, erre a hétvégére is visszatér a Városházára, hogy 11.00 és 13.00 valamint 14.00 és 16.00 között közös fényképen szerepeljen az újpesti gyerekekkel.

Amikor a Mikulás délután négykor felpattan a rénszarvasok vontatta szánra, a nagyszínpadon megkezdődik az ünnepi gyertyagyújtás és az egyházi műsor. Az egyórás áhítatos, békés ünnepvárás után azonban ismét a felhőtlen szórakozásé, a tüzes bulizásé lesz a terep. Erről a népszerű Desperado együttes gondoskodik majd, akik várhatóan előadják legnagyobb slágereiket, amelyekkel talán egy pici nyarat varázsolnak majd a télbe.

Ezen a hétvégén sem maradnak le a korcsolyázás szerelmesei semmi jóról, hiszen a Városháza melletti téren felállított műjégpálya továbbra is várja a közönséget.

Újpest Önkormányzatának köszönhetően ajándék karácsonyi CD-vel és hűtőmágnessel térhetnek haza azok az újpestiek, akik a Karácsonyi Vásár idején regisztrálnak a Szent István téren az önkormányzat 9-es számú faházában.

Tovább folytatódik az Újpesti Cseriti akció is, amelynek keretében nehéz sorsú újpesti gyerekek karácsonyát tehet szebbé az adományozók. Akár konkrét adományokkal, akár úgy, hogy részt vesznek a jótékonységi árveréseken.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye