Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9967922 alkalommal 6763127 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Adventi varázslat Zsédával

Fellobbant az első gyertya lángja


Szombat este minden adott volt, hogy azok, akik az önkormányzat meghívását elfogadva eljöttek a Szent István térre, szívükben az ünnepvárás melegével térjenek haza. Újpest polgármestere a nehéz sorsú újpesti gyermekek megsegítésére hívta fel a figyelmet. A gyertyagyújtás után Zséda énekelt.Címkék:
Cseriti

Szombaton este, mesébe illő karácsonyi fények fogadták a karácsonyi vásár ünnepélyes megnyitójára, az adventi gyertyagyújtásra érkezőket. Az újpestieknek már volt lehetőségük megbarátkozni a Szent István téri helyszínnel, több napja nyitva vannak a faházak, az ajándéktárgyak mellett finom falatok, csábító meleg italok emelik a hangulatot. Délelőtt a kisgyermekek óriásbábokkal táncolhattak, délutánra pedig előkerültek a korcsolyák is.

Újpest címerében a horgony a reménység jele  
A színpadon Tar Zoltán, az Újpest Színház művésze köszöntötte a sokaságot, és felkonferálta az újpesti egyházak képviselőit, akik adventi gondolataikat osztották meg a jelenlévőkkel.

Elsőnek Solymár Péter az Újpesti Evangélikus Gyülekezet lelkésze köszöntötte az újpestieket. Adventi üzenetében egy mindenki által ismert jelképet, Újpest város címerét idézte fel. A horgony, utalt rá a lelkész, keresztény jelkép, s egyúttal a reménység szimbóluma. A karácsonyváró időszakra a remény erejét idézte figyelmünkbe, bármilyen sötét is a világ, s az ember tart a sötétségtől, mostantól egy gyertya fénye már világít nekünk. Hirdetve, Jézus Krisztus legyőzte a sötétséget. A reménység kiteljesedik Újpesten, Európában és a világban. Jézus Krisztus itt van közöttünk! Ezzel a jó hírrel kívánt kegyelemteljes adventi időszakot az újpestieknek.

 Adventus Domini - az Úr várása
Loránt Gábor, az Újpest–Belsővárosi Református Egyházközség lelkésze kérdés sorozattal  kezdte mondandóját. Mit is várunk adventkor? Mondjuk a választ, a karácsonyt. Ez így igaz, De kit várunk? - kérdezte. A Mikulást? A mi kultúrkörünkben december 6-án érkezik. A Jézuskát várjuk talán? Ő nem azonos Jézus Krisztussal… Jézus Krisztus kétezer éve eljött közénk, hogy 33 évvel később a kereszten meghaljon értünk. Mi újra várjuk Jézust, mert ígérete szerint újra visszajön. Adventkor ha félelem is ül szívünkben, mert a történelem véges, jusson  eszünkbe: Adventus Domini !– az Úr eljövetele. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Új világot várunk, amelyben az igazság lakozik. Várjuk a karácsonyt, várjuk Jézust Krisztust, hogy helyreállítsa a világot.–Ezekkel a gondolatokkal kívánt lelkész úr  az újpestieknek boldog karácsonyt.

Mondjuk ki: szeretlek!
Mészáros Kornél, az Újpesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora, advent gondolatához kapcsolódva azt ajánlotta a figyelmünkbe, hogy a karácsony arról szól: valami érkezik. Régi prófétai igét idézve: „kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr  dicsősége”. Kiemelte: hiszi, aki itt van, sok fény ragyogását érzi. Most egy gyertya fényéből, majd az ünnep fényéből érkezik, egyre több ragyogás. Óva intett bennünket a felszínességtől: lényeges, hogy nem csak kívülről ragyogjunk, világítsunk, hanem belülről is érezzük ezt. A lelkipásztor arra kérte a jelenlévőket, ha hazamennek, a gyermekek öleljék meg a szüleiket, a szülők gyermekeiket, a szülők egymást és mondják ki: szeretlek! A szeretet hozzon boldog karácsonyt - kívánta  a jelenlévőknek.

Együtt vagyunk, szeretetből
Pályi László, az Újpest–Kertvárosi Plébánia templom plébánosa, Újpest díszpolgára, a Dicsértessék a Jézus Krisztus! köszöntéssel üdvözölte a jelenlévőket. Mindörökké Ámen!–érkezett a felelet. Majd Szent János evangéliumát idézve arról szólt, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy odaérte érte egyetlen fiát. Kiemelte a szeretet erejét, s hogy ez ne szólam legyen. Legyen bennünk az előlegezet szeretet, amit nyújtunk másoknak. A világ végezetéig legyen igazi szeretet. Plébános úr örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan jöttek el az adventi gyertyagyújtásra, ez is annak a jele, hogy szeretetből vagyunk itt. A szeretet erejétől vezérelve kegyelemteljes adventi időt, szép karácsonyt kívánt mindenkinek.Egy gyertya már ég…
Az újpesti egyházak képviselői úgy döntöttek, hogy a köztük legfiatalabb, Solymár Péter evangélikus lelkész gyújtsa meg a város adventi koszorúján a gyertyát.
Az emelkedett pillanatokat Gaburi Barbara, a Szűcs Sándor Általános Iskola ötödikes diákja (Bakó Judit tanárnő tanítványa) az Ó, fényességes szép hajnal című népdal előadásával tette emlékezetessé.
Néhány másodperc múlva megszólalt a Szent István téri nagytemplom harangja. Az esti hat órai harangszó jelezte: jó helyen vagyunk, a legjobbkor, a legjobb időben…Gondoljunk a szegényebb körülmények között ünneplőkre!

Wintermantel Zsolt maga és az önkormányzat nevében szép estét kívánva köszöntötte a jelenlévőket. Utalt arra, ismét eltelt egy év, ismét együtt vagyunk a hagyományos, ám de minden évben megújuló és kibővített programokkal jelentkező Újpesti Karácsonyi Vásárban.   Új elrendezést kapott a mostani vásár, szép és hangulatos. A színes forgatag megannyi élményt kínál- hívta fel a vásárlátogatók figyelmét. Idei újdonság a Városháza mellett létesült jégpálya. A programsorozat jó időtöltést ígért, egyúttal erősíti azt az érzést, hogy jó találkozni, jó újpestinek lenni. S miközben a Találkozzunk többször! programsorozat újabb állomásaként együtt töltjük az időt, ne feledkezzünk meg azokról, akik szegényebb körülmények között  várják az ünnepet – utalt a polgármester a Szent István tér 10-es számú faházában lévő Újpesti  Cseriti adománygyűjtő pontra. Az újpesti, nehéz sorsú gyermekek támogatása során a legkisebb segítség is óriási lehet- emelte ki Wintermantel Zsolt, majd jó szórakozást kívánt a vásári programokhoz. A Hajrá Újpest!– köszöntéssel búcsúzott, amellyel az éppen mérkőzést játszó újpesti focistáknak kívánt szerencsét. Szuperkoncert Zsédával

Pár perccel később a nézők Zsédenyi Adriennt, azaz Zsédát köszönthették a színpadon. A kicsiket nyakukba ültették a papák, így jól láttak, a tinik megpróbáltak minél közelebb kerülni a színpadhoz. Fiatalok és középkorúak, idősek és még idősebbek egyaránt kíváncsiak voltak a  sokak szerint egyik legszebb hangú énekesnőre.  Zséda adventhez, majd karácsonyi ünnephez illő énekkel nyitott, majd a közönséget is megmozgató gyorsabb számokra váltott. A közönség tapsolt, táncolt, jól érezte magát.
 Senki sem sietett haza, ismerősök örültek annak, hogy újra találkoztak, beszélgettek.  Remek  aláfestő zenét jelentett a koncert, ritkaság, ha élő zene jelenti a talp, azaz korcsolya alá valót. Fogyott a kürtös kalács, a langalló, a forralt bor, a meleg tea.

Az Újpest Cseriti Adománygyűjtő házánál is sokan megálltak, az illatos sült almát és tököt kínáló önkéntes lányok, asszonyok hívására. A nehéz sorsú újpesti gyerekeknek szánt adományok is szépen gyűlnek, már egy húszezres is bekerült a dobozba!Megkezdődött és folytatódik az Újpesti Karácsonyi Vásár!–B. K.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye