Ajánlott videóHelyi érték (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9968782 alkalommal 6763727 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Óriásbábok komédiáztak a Karácsonyi Vásárban

Újpesti gyerekek díszítették a Városházát


Óriási sikere volt az önkormányzat karácsonyi Városháza díszítő programjának, több újpesti család apraja-nagyja közösen borította karácsonyi díszbe a Városházát. Eközben az épület mögött javában zajlott a vásári forgatag, egy óriás legény és leány szórakoztatta az újpestieket. A Babtársulat zenészei és óriásbábjai a XIX. századi vásári komédiák hangulatát idézték meg a Szent István térre. Az Újpesti Cseriti Adományozó Háza előtt felállították Jézuska postaládáját.Címkék:
Cseriti

-A piacra indultunk vásárolni és olvastuk az újságban, hogy lehet díszíteni a Városházát, ezért bekukkantottunk. A gyerekek nagyon szeretik a kézműves programokat és a karácsonyfadísz készítés a kedvencük!- árulta el a 3 és fél éves ikerpár, Makai Petra és Szabolcs édesanyja. 

Egy másik kislány nagymamájával nézett be a Városházára, ahol már csillogó-villogó fenyőfa-fűzér borította a lépcsők korlátait. Erre aggathatták fel az otthon vagy helyben, a Városháza aulájában készített színpompás karácsonyfa díszeket.
-Nagyon szeret az unokám festeni, rajzolni, ragasztgatni. Nagyon örültünk, hogy bejöhetünk ide karácsonyi díszbe öltöztetni a Városházát, holnap Káposztásmegyerre megyünk a Homoktövis Általános Iskolába, adventi koszorúkészítésre- mesélte az Újpesti Naplónak a nyolc éves Lóber Elvira nagymamája.Miközben a Városházán egyre több apróság gyűlt össze a karácsonyi kézműves asztal körül, a tér is megtelt bámészkodókkal az óriásbábok nem mindennapi látványára. A Bab Társulat mutatványosai zenés vásári komédiával szórakoztatták az újpestieket, akik közül sokan már karácsonyi ajándékokat keresnek a téren álló faházak portékái között. A fajátékok, ásványok mellett hasznos téli holmikat, például meleg, háromszáz forintos zsenília kesztyűt is lehet kapni az Újpesti Karácsonyi Vásárban.


A programok 17.45-kor adventi gyertyagyújtással, majd 18. 10-től  Zséda -koncerttel folytatódnak a Szent István téren.

Az ingyenes programokra mindenkit szeretettel várnak!

Tóth Timi
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye