Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806381 alkalommal 6644108 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megismerni és megérteni a látássérültek világát


Február 21-én a Viola oviban tartottak érzékenyítő foglalkozást a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete munkatársai.A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Egyesülete, az Újpesti Kulturális Központtal együttműködve, rendszeresen szervez szemléletformáló programokat városunk óvodáiban és iskoláiban. A foglalkozások célja, hogy a gyerekeket még egészen kicsi korban hozzászoktassák a látássérültekkel való együttéléshez, megtanítsák nekik, hogy nem kell félni tőlük, és megismerjék a kapcsolatteremtés és a segítségnyújtás lehetséges formáit.

A programsorozat februárban a Viola utcai óvodában folytatódott. A foglalkozás beszélgetéssel indult, majd interaktív játékokon keresztül a kicsik megismerhették a segítségnyújtás módjait, a fehérbotos közlekedést, a Braille írást, és kipróbálhattak olyan játékokat is, amelyekkel a teljesen jól látók éppen úgy tudnak játszani, mint a látássérült gyerekek. Az ovisok végig nyitottan és érdeklődve követték az előadást, a foglalkozás az ő kérdéseikkel zárult, amelyből mindenki örömére nagyon sok volt.

UNKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye