Ajánlott videóHelyi érték -Természetbarát- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806347 alkalommal 6644091 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újpest érdeke legyen az első

Az idei választás nem a pártokról szól


„Nekem, mint polgármesternek az a kötelességem, arra tettem esküt, hogy az újpestiek érdekét védjem, az akaratukat képviseljem” – nyilatkozta lapunknak Wintermantel Zsolt polgármester, akit többek között arról kérdeztünk, milyen kampányra számít itt, Újpesten.A héten befejeződött a jelöltállítás az országgyűlési választásokra, javában folyik a kampány, úgy értesültünk, polgármester úr levelet küld az indulásra jogosult jelölteknek. Mi a levél célja, mi lesz benne?
– Az idei országgyűlési választás több szempontból is még nagyobb jelentőségű, mint az eddigiek voltak. Bár vannak, akik ezt tagadni próbálják, de a tények tények: Brüsszel, a Soros nevű pénzügyi hatalmasság, újabban az ENSZ vezetői nyíltan beszélnek arról mindenféle fórumokon, hogy befolyásolni akarják a magyarországi választásokat. Azt akarják elérni, hogy bontsuk le a kerítést a határon és mindenkit engedjünk be Magyarországra, aki csak ide akar jönni, fogadjuk el a kötelező betelepítési kvótát és már jövő nyártól tízezerszám telepítsünk be illegális bevándorlókat az országunkba, a városainkba, ráadásul, mi fizessük a betelepítésük, ellátásuk összes költségét. Ezek nyilvános, bárki által megtekinthető dokumentumok, nyilatkozatok. Nekem, mint polgármesternek az a kötelességem, arra tettem esküt, hogy az újpestiek érdekét védjem, az akaratukat képviseljem. Az újpestiek nem akarnak migránsokat befogadni, migránsokkal együtt élni. Egy migránst sem akarnak ide beengedni. A polgárok ezt sokszor sokféle módon kifejezték, az újpesti képviselőtestület pedig ennek megfelelően két határozatot is elfogadott már erről. Nekem tehát az a dolgom, hogy ennek érvényt szerezzek. Ezért fordulok levélben minden újpesti területen induló országgyűlési jelölthöz. A levélben arra kérem őket, hogy adjanak az újpestieknek írásos garanciát arra, hogy amennyiben parlamenti képviselők lesznek, semmilyen módon nem támogatják, nem szavazzák meg azt, hogy bárki is migránsokat telepítsen Újpestre.

Milyen kampányra számít?

– Itt Újpesten mindig kulturáltabb kampányok voltak eddig, mint másutt az országban. Itt nem szokás földbe döngölni, alantas eszközökkel támadni a riválisokat. Ezt eddig többé-kevésbé mindenki betartotta. Akik itt élnek, azoknak fontosabb az újpesti közösség összefogása, összetartása, mint a pártpolitikai érdekek vagy a saját érdekeik. Eddig ez így volt. Minden jelölttől és minden párttól azt kérem, azt várom el az újpesti polgárok érdekében, hogy most is így legyen. Senki ne hergeljen, uszítson magyart a magyar, újpestit az újpesti ellen. Ha bárki ilyesmivel próbálkozna, azt meggyőződésem szerint az újpesti szavazók nem honorálnák, inkább büntetnék.

Mi a tétje a választásoknak Újpesten?

– Ahogy az elején említettem, a fő tét most minden magyar településen, az egész országban ugyanaz: továbbra is megvédjük magunkat az illegális bevándorlók tömegével szemben, vagy külső erők kicsavarják a kezünkből a védelem eszközeit, lebontják a határzárat, a kerítést, mert akkor kampec. Akkor itt is az lesz, ami Nyugat-Európában már lassanként valóság: Eurábia. Akkor néhány év múlva már mi leszünk menekültek a saját országunkban, saját városunkban. Párizsban már telefonos applikációt lehet letölteni arra, hogy az emberek kísérőt találjanak a környéken, amikor mennek valahova, hogy ezzel is csökkentsék az őket fenyegető zaklatás, támadás kockázatát. Akarunk mi így élni itt, Újpesten? A választás tétje tehát teljesen egyértelmű és nem pártpolitikai kérdés: kerítés vagy megszállás, biztonság vagy káosz, nyugalom vagy félelem. Harmadik út nincs. Erről szól az áprilisi választás. Azt javaslom, hogy ezt mérlegelje mindenki. Aztán tessék választani!

Újpesti Napló, 2018. március 8.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye