Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806359 alkalommal 6644095 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Lázárosok a Természet csodái kiállításon

Diákok írták


Már idén is nagyon vártuk a Természet csodái kiállítást, hiszen elsős korunk óta mindig megnézzük.Az első teremben érdekes játékokkal melegíthettünk be a Rex Kutyaotthon jóvoltából: hajíthattunk csizmát, golfoztunk krumplival, egyensúlyoztunk farönkön, tapintással ismerkedhettünk a különböző állatok eledeleivel. Más kiállítók asztalainál sünit simogattunk, és megcsodáltuk a zsírfarkú egereket. Újdonság volt, hogy az orrunkat is megdolgoztathattuk, amikor különleges növényeket kellett felismerni az illatuk alapján.

A második terembe lépve mintha egy erdőbe csöppentünk volna! Meghökkentő színekben pompázó madárkák csicseregtek a kalitkákban. Legszívesebben azt a sötétnarancs kanárit vittük volna haza, amelyet Rednek neveztünk el.

A nagyterembe lépve csak kapkodtuk a fejünket! Azt sem tudtuk, mit nézzünk meg először közelebbről! A kék színű zöld leguánt? A malacháton lovagoló dísztyúkot? Vagy magát a labdázó malacot? A különböző színű és méretű nyuszikat? Az ijesztő, de gyönyörű madárpókokat és kígyókat? Sokan közülünk mégis az állatsimogatással töltötték a legtöbb időt. Eközben azt is megtudták, hogy a malac labdájában finom csemege van, ezért szereti annyira gurítani. Aki a szép lepkékért vagy a madárdalért rajong, az sem csalódott. A márvány varánusz sokunkat lenyűgözött csodás bőrével. Sajnos nem maradhattunk tovább, mert még vártak az ásványok és a húsevő növények.

Mint tavaly, most is rövidnek éreztük az itt eltöltött időt. De már alig várjuk, hogy jövőre milyen újdonsággal lepnek meg minket a szervezők.

Csortos Zsófia, Huszár Zsóka, Paluska Noémi, Pirity Márton
Lázár Ervin Általános Iskola 3. bKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye