Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9806357 alkalommal 6644095 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Soma parádésan debütált


A győri 10 méteres junior Európa-bajnokságon az UTE 16 esztendős sportlövője, Hammerl Soma kellemes meglepetést okozott. A fiú puskások mezőnyében, élete első korosztályos világversenyén, egyedüli magyarként a döntőbe jutott, ahol a hetedik helyen végzett. Soma elmondta, álmában sem gondolt ilyen sikerre.A fiú puskások mezőnyében a junior világ- és Európa-bajnok Pekler Zalán is a lőállásba lépett, de kisebb csalódást okozott, hiszen csak a 11. helyen végzett. Viszont az újpesti Hammerl Soma a hatodik helyen, új egyéni csúccsal jutott a fináléba. A fiatal versenyző a döntőben ugyan egy helyet visszacsúszott, ám élete első világversenyén ez már valóban csak részletkérdés.

A fiú puskások döntőjébe a korosztály legjobbjai jutottak, például a cseh Filip Nepejchal, aki ezüstérmet nyert. De a horvát Borna Petanjek is generációja egyik legnagyobb reménységének számít, jóllehet, ezúttal csak a nyolcadik helyen végzett. A fiatal Hammerl Soma büszke is volt rá, hogy ilyen kiváló versenyzőt előzött meg a fináléban.

− Álmomban sem gondoltam volna, hogy döntőbe juthatok – értékelte nagyon szerényen a teljesítményét Soma – Még saját magamat is megleptem az egyéni csúccsal, de legfőképpen a finálés szerepléssel. Egyáltalán nem szerepelt a céljaim között, egyszerűen csak próbáltam magamból a legjobbat kihozni. Az alapszakasz nagyon jól sikerült, azzal elégedett vagyok, szinte egyáltalán nem izgultam. Később persze már igen, de ahhoz képest, hogy Európa-bajnoki döntő volt, nem stresszeltem túl magamat. A döntőben azért kicsit lőhettem volna jobban is, de így is boldog vagyok, hogy a korosztályom legjobbjai között végeztem. Nagy élmény volt megtapasztalni a nemzetközi mezőnyt, látni milyen jól lőnek a többiek. Nagyon élveztem az egészet.

Végeredmény:
10 méteres légfegyveres junior Európa-bajnokság Fiúk. Puska: 1. Ilja Marszov (Oroszország) 249.2, 2. Filip Nepejchal (Csehország) 249, 3. Grigorij Smakov (Oroszország) 226,8, …7. Hammerl Soma 142.3 (alapszakasz: 621,8), …11. Pekler Zalán 620.8, … 32. Vas Péter 615.1Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye