Ajánlott videóKulturkáló (2018.02.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9687883 alkalommal 6561163 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Varga Ádám aranyat, Szabó László bronzérmet nyert Zágrábban


Tíz súlycsoportból kettőben is magyar versenyző állhatott fel a dobogó tetejére a 2018. évi felnőtt kötöttfogású zágrábi nagydíjon. Külön öröm, hogy az újpesti Varga Ádám kitűnő formában, Eb-ezüstérmes riválisát is legyőzve lett a súlycsoport legjobbja. A hagyományokhoz híven idén is részt vett a magyar kötöttfogású válogatott az év eleji zágrábi nagydíjon. A nemzetközi megmérettetésen évről évre egyre erősebb mezőny gyűlik össze. Most a teljes horvát mezőny mellett az osztrák, argentin, brazil, fehérorosz, bosnyák, cseh, német, orosz, román, amerikai, szerb, török és szlovák birkózók próbáltak szerencsét.

A selejtező, vigaszági és bronzmérkőzések után a két 87 kilogrammos kiválóság, Lőrincz Viktor és Szilvássy Erik jutott a döntőbe, míg a 2016-os olimpiai kvalifikációs versenyen remeklő Varga Ádám a 97 kilogrammosok fináléjába verekedte be magát.

Az UTE világ- és Európa-bajnoki bronzérmese, Szabó László sem maradt medál nélkül. Első mérkőzésén rögtön török riválisát verte, ám az elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes fehérorosz versenyzővel nem bírt, végül bronzérmet nyert. A bronzcsatákon még három érem is magyar gazdára talált, Kecskeméti Krisztián, Torba Erik és Kozák István is a dobogó harmadik fokára állhatott.

A döntőkre természetesen megtelt a csarnok nézőkkel, akik fantasztikus show közepette szurkolhattak kedvenceiknek. A 87 kilóban magyar házirangadó volt, ahol Lőrincz Viktor visszavágott Szilvássy Eriknek és lett aranyérmes. Néhány perc elteltével, a 97-os súlycsoportban az újpesti Varga Ádám nagyon kellemetlen fehérorosz birkózót kapott ellenfélül. Többen is féltették Ádámot a mérkőzés előtt, de akárcsak az Eb-ezüst és bronzérmes Hrabovik, úgy Sztaradub sem tudott mit kezdeni a parádésan birkózó UTE-s versenyzővel.

– Jól éreztem magam a versenyen – nyilatkozta boldogan a Varga Ádám. – Korábbi sérülésemnek már nyoma sincs, teljes erőbedobással tudok edzeni és versenyezni. Szerintem jó úton haladok, remélem, még sok örömet szerzek magamnak és az újpesti klubnak egyaránt. Cél a tokiói olimpia!Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye