Ajánlott videóKörkép -2- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825640 alkalommal 6656953 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Péni vezeti a világranglistát


Az indiai felnőtt világkupadöntőn aratott sikere után az UTE sportlövője, Péni István a felnőtt sportlövő-világranglista élére állt. Most, levezetésképpen, kisebb nemzetközi versenyeken indul, ahol új dolgokat próbál ki, teszteléseket végez.A legfrissebb nyilvánosságra hozott sportlövő-világranglista nagy örömet okozott a versenyzőnek és az egyesületének egyaránt. Az év végéig még juniorkorú Péni a felnőtt férfiak 10 méteres légpuskaszámában pillanatnyilag a világ legjobbja a pontszámítás alapján. Másik kedvenc számában, az 50 méteres 3x40 lövéses összetettben a második helyre jött fel az indiai világkupadöntőn aratott győzelmével. S bár a sportlövők számára ez a pozíció nem jár olyan előnyökkel, mint például a teniszezőknek, ahol jobb kiemelés alapjául szolgálhat, a sportágon belül mégis igen nagy rangja van annak, ha valaki a legjobbak közé kerülhet ezen a listán. Ha pedig vezetheti is azt, akár rövid időre is, az már csak tényleg keveseknek adatik meg.
– Eddigi pályafutásom szerint egyszer voltam negyedik, de az nem tartott sokáig – nyilatkozta a hír hallatán az újpesti olimpikon. – Legutóbb az ötödik és a hetedik helyen álltam. Remélem, nagyon sokáig a ranglista élén maradhatok, az biztos, mindent megteszek ennek érdekében.
Péni István a lövészberkekben arról is ismert, hogy mindent jól megtervez, a váratlan eshetőségekre is felkészül. Az idei szezonja pedig olyan jól sikerült, hogy nem is volt olyan nagy meglepetés számára az elsőség.
– Az indiai világkupadöntő előtt is számolgattam már, abban reménykedtem, hogy jó eredménnyel a dobogón zárhatom az évet. A pontszámításban azonban nemcsak azt vették figyelembe, hogy első lettem tíz méteren és harmadik az összetettben, hanem azt is, hogy az alapszakaszból mindkétszer első helyen jutottam a döntőbe. Nagyon sok pontot hozott ez a konyhára, így az ottani eredményeim alapján már számítottam a világelsőségre. Jó érzés, hogy világelsőként kezdhetem a hivatalos felnőtt karrieremet – összegzett.
Az idei világversenyek sorozata véget ért, Istók csak kisebb viadalokon vesz részt, ahol teszteléseket végez, új dolgokat próbál ki. Most például az új ruháját, hiszen a megterhelő sorozatok alatt a szinte támasztó vázként szolgáló öltözet legalább olyan fontos, mint az éles szem vagy a rezzenéstelen kéz.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye