Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9816879 alkalommal 6650998 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Mozgás és egészség


Szeptember 23-án, szombaton reggel kilenc órakor kezdődik a Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnap a Karinthy Frigyes Iskolában és az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál a Farkas-erdőben.Tizenkilencedik éve rendezi meg a Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnapot a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat (TRÖK). A programokon évről évre mintegy hatezren vesznek részt. Mindenféle korosztály képviselteti magát, szívesen jönnek gyerekek, felnőttek, szülők és nagyszülők is, gyakran kilátogat az egész család.

Volt olyan év is, amikor a résztvevők létszáma elérte a tízezret – mondta az Újpesti Naplónak dr. Dabous Fayez, a TRÖK elnöke. Délelőtt tíz órától délután négyig egészségvédelmi programokra várják az érdeklődőket az Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába. Tartanak vércukor-, koleszterin-, vérnyomás-, testsúly- és magasságmérést, kardiológiai, urológiai és bőrgyógyászati rendelést, számítógépes szemvizsgálatot, dohányzásról leszoktató programot, érszűkület-vizsgálatot és memóriaszűrést is.
A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a Védőnői Szolgálat, az Őszi Fény Gondozási Központ és a BFKH V. Kerületi Hivatalának Népegészségügyi Osztálya tanácsadással áll a hozzájuk fordulók rendelkezésére. A legnagyobb érdeklődés rendszerint az EKG, az ultrahang, a csontsűrűség- és hallásvizsgálat iránt mutatkozik – mutatott rá dr. Dabous Fayez.
A Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnapon kézműves-foglalkozások egészítik ki a gazdag programkínálatot, és a kilátogatók az egészséges életmódot elősegítő termékekkel is megismerkedhetnek. A rendezvény szervezésében részt vesz az Újpesti Kulturális Központ és az Újpesti Önkormányzat is. A fővédnök Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

A Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnappal párhuzamosan rendezik meg az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivált a káposztásmegyeri Farkas-erdőben és környékén. A programok reggel kilenckor indulnak a mini futással, negyed tizenegykor kezdődik a maxi futás, negyed tizenkettőkor a kerékpározás, majd délután egykor a kutyás futás.

Véradásra várják az önkénteseket a Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnapon. Reggel tíztől délután három óráig jelentkezhetnek a legalább ötven kilogramm testsúlyú, tizennyolc évnél idősebb személyek. A regisztrációhoz személyi igazolványra, lakcímkártyára és TAJ-kártyára van szükség. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a véradás előtt étkezzenek és fogyasszanak sok folyadékot a jelentkezők. Ha valaki gyógyszert szed, az önmagában nem kizáró
ok, a helyszínen lévő orvos dönt a jelentkezők alkalmasságáról.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye