Ajánlott videó



Helyi érték -Helytörténetek- (2017.08.11.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

Kapcsolatok











Az oldalt 8936351 alkalommal 6013578 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Hidegtálötletek


A meleg nyári napokon szívesen fogadjuk a hideg ételeket. Ilyenkor van itt az ideje a saláták és más hideg ételek készítésének.



A majonézes vagy paradicsomos saláták jól variálhatók és más zöldségekkel együtt egészséges, komplett ételek.

Majonézes alap

Hozzávalók:
1 dl majonéz
3 dl tejföl vagy kefir
1 evőkanál mustár
1 evőkanál olívaolaj
Fél citrom leve és reszelt héja
Só, őrölt bors, szerecsendió, gyömbér
Aprított petrezselyemzöld, újhagyma

A hozzávalókat jól összekeverjük, és a zöldségekre öntjük.

Majonézes saláta variációk

Franciasaláta, zöldborsó, kukorica, burgonya, karfiol, cukkini, cékla, fejes saláta, uborka, gombasaláta, tojássaláta.
Más hozzávalókat is tehetünk bele, illetve vegyesen is készíthetjük. A salátákat díszíthetjük koktélparadicsommal, sárgarépával, friss kaporral. Dúsíthatjuk kockázott sajttal, virslikarikákkal.

Paradicsomos alap

Hozzávalók:
4 dl passzírozott paradicsom
1 dl ketchup
Fél citrom reszelt héja
2 evőkanál olívaolaj
Só, őrölt bors, kömény, koriander
Szeletelt újhagyma
Aprított petrezselyem, vagy zeller zöldje, vagy bazsalikom, vagy rozmaring

A hozzávalókat jól összekeverjük, és a zöldségekre öntjük.

Paradicsomos saláta variációk

Zeller, zöldbab, kukorica, főtt tojás, gomba, fehér bab, cukkini, brokkoli, burgonya, bébi spenót.

A salátákat ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, variáljuk. A tetejét díszíthetjük főtt tojással, sárgarépával, zöldpaprika-karikával, uborkakarikával. Dúsíthatjuk kockára vágott feta sajttal, főtt tojáskarikákkal.

Töltött kovászos uborka

Hozzávalók:
4 db nagy kovászos uborka
1 db reszelt sárgarépa
1 db aprított újhagyma
2 db főtt tojás lereszelve
1 evőkanál zabpehelyliszt
Só, bors

Az uborkát hosszában félbe vágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A lereszelt hozzávalókat a kikapart belsővel és a fűszerekkel összekeverjük. Annyi lisztet teszünk bele, amennyivel képlékeny masszát kapunk. Beletöltjük púposan a tölteléket. Kaporral díszíthetjük.

Töltött paradicsom

Hozzávalók:
4 db nagy paradicsom
2 db aprított újhagyma
2 db főtt tojás reszelve
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál zabkorpa
Só, bors, oregánó

A paradicsomot csumával lefelé állítjuk, és a tetejét levágjuk. Kikaparjuk a belső részt, és összekeverjük a reszelt hozzávalókkal, hagymával, fűszerekkel. Annyi zabkorpát teszünk bele, hogy képlékeny massza legyen. Ezzel megtöltjük a paradicsomokat kissé púposan, és a tetejére tesszük a paradicsom levágott felső részét. Díszíthetjük reszelt sajttal.

Jó étvágyat!

Lettner Annamária dietetikus



Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák













Kapcsolatok