Ajánlott videóKörkép -1- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9816482 alkalommal 6650719 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Bekerült egy újpesti a világ legjobb tíz szervátültetett atlétája közé


Újpest vesetranszplantált atlétája egyéni csúccsal került a legjobb tíz közé a Szervátültetettek VilágbajnokságánHazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világbajnokságáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőzött meg egymással. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világbajnokságságán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

A válogatott tagjai közül 15-en a Trappancs Egyesület fiatal sportolói: hat gyerek és 9 fiatal versenyzett Malagában az asztalitenisz, atlétika, bowling, röplabda, tenisz, tollaslabda és úszás versenyeken. Ők 15-en 9 aranyéremmel, 12 ezüstéremmel és 16 bronzéremmel járultak hozzá a magyar csapat sikereihez.

Donát 6 éve veseátültetett, Budapesten él. A sikeres veseátültetés után kezdett el atlétikaedzésre járni, rövid időn belül heti 4-5 edzésre járt. Kitartó, szorgalmas, türelmes versenyző, soha nem adja fel és mindig újabb és újabb célokat talál. Élete első olyan nemzetközi versenye volt, ahova – a Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően – testvére, Dániel is el tudta kísérni, aki már évek óta nem csak a testvére, barátja, támasza, hanem edzője is.

A Szervátültetettek Világbajnokságának első napján a 100 méteres síkfutás rendkívül erős mezőnyében a 11. helyen végzett, majd másnap a 200 méteres síkfutásban - egyéni csúccsal - a 9. helyet szerezte meg, ezzel sikerült teljesítenie a célját: ott van a világ legjobb tíz szervátültetett atlétája között.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye