Ajánlott videóHelyi érték -Helytörténetek- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9803369 alkalommal 6642242 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Rejtő Ildikó 80 éves


Az Újpesti Dózsa kétszeres olimpiai bajnok tőrvívóját, Rejtő Ildikót, a Nemzet Sportolóját köszöntötték születésnapja alkalmából.Az ötszörös világbajnok első sikere az 1956-ban nyert ifjúsági világbajnoki aranyérme volt, míg pályafutásának csúcspontja az 1964-es tokiói olimpia. Egyéniben és csapatban is diadalmaskodott.

Az Újpesti Polgár Centrumba, a születésnapi találkozóra a régi játszótársak, az olimpiai bajnok csapattársak is eljöttek. Marosi Paula, Sákovicsné Dömölky Lídia és Juhász Katalin együtt nézték meg azt a kisfilmet, amely a nagy bajnokról készült.

– Ezt nem lehet elfelejteni – jelentette ki az ünnepelt. – Minden sportolónak az a vágya, hogy olimpiai aranyérmes, világbajnok legyen. Nekem ez összejött – hangsúlyozta.

Újpest önkormányzatát Nagy István és dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármesterek, valamint dr. Tahon Róbert jegyző képviselte. A Magyar Vívószövetség elnöke, egyben helyettes államtitkár, Csampa Zsolt rövid beszédében méltatta az ünnepeltet, majd a belügyminiszter, Pintér Sándor megbízásából, kiemelkedő sportszakmai tevékenységéért, A Köz Szolgálatáért érdemjel arany fokozata kitüntetést adományozta Rejtő Ildikónak.

– Az akarat, az eltökéltség, a munka az, ami azt eredményezte, hogy a példaképek olimpiai bajnokok vagy éppen érmesek lettek – emelte ki Csampa Zsolt.

– Nagy öröm, hogy össze tudtunk jönni, bízom benne, hogy öt év múlva is találkozunk – mondta Rejtő Ildikó.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye