Ajánlott videóKörkép -6- (2018.02.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9702268 alkalommal 6570490 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Zsanett erőt merít az ezüstéremből


Az újvidéki birkózó Európa-bajnokságon az UTE U23-as Európa-bajnoka ezüstérmet nyert. Németh Zsanett első érmes helyezését könyvelheti el a felnőttek között világversenyen.A női 75 kg-ban a kétszeres U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett – ahogyan arról az Újpesti Napló is beszámolt – egy hónapja Szombathelyen védte meg a korosztályos Eb-címét – ezúttal barátságosnak nevezhető sorsolást kapott. Súlycsoportjában tizenegyen indultak, és Zsanett a felső ágra került, ami azt jelentette, hogy rögtön a negyeddöntőben érezhette magát, a rajtnál tehát két győzelemre volt a finálétól. Első ellenfele az a német Anna Schnell volt, akit a tavalyi U23-as Eb döntőjében legyőzött, és kettőjük párharcán kiderült, hogy az erőviszonyok azóta sem változtak, Zsani ugyan szoros meccsen, de 2-1-re nyert.
Az elődöntőben már nehezebb dolga volt a korábbi világbajnoki bronzérmes moldáv Szvetlana Szajenko ellen, ugyanis az újpesti birkózó figyelme - ahogy edzője is említette - kissé „elkalandozott” a mérkőzés elején, ellenfele megragadta a lábát, de Németh a fejét nem veszítette el. Szép kontratámadás végén Szajenko mögé került, és elhúzott 2-0-ra, majd egy újabb akciót követően már négy pont előnyre tett szert. A szünet a moldávnak kedvezett, közel került Zsanetthez, 4-3-ra alakult az állás, de szerencsére egyenlíteni már nem volt ereje, Zsani jutott a döntőbe. Az Eb-aranyért a címvédő Yasemin Adar ellen lépett szőnyegre, de ami elég volt eddig, nos az kevésnek bizonyult a török versenyző ellen. Zsanett nyílt kártyákkal harcolt a három évvel idősebb ellenfelével, aki ezúttal még erősebbnek bizonyult. A török ötször is levitte két pontért, és technikai tussal győzött. Németh Zsanett mégsem volt bánatos az elveszített finálét követően.
– Próbáltam a döntőben is menni előre, támadni és eldobni a törököt, mert korábban egy ilyen szituációból már betusoltam. Most sajnos nem sikerült, de ettől még nagyon boldog vagyok. Most még Adar az erősebb, de dolgozunk azon, hogy ez megváltozzon. Az biztos, hogy ebből az ezüstből sok erőt tudok meríteni, ami jól jön az előttem álló feladatok sikeres megoldásához – nyilatkozta.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye