Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóRendőrségi percek (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9089591 alkalommal 6122067 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újra mozgásban a legsportosabb város

Kihívás Napja


Idén május 31-re esik a hónap utolsó szerdája, vagyis a Kihívás Napja. Újpest ismét versenybe száll a legsportosabb város címért, amelyet már négy alkalommal nyert el.Címkék:
Sportos Újpest
Szilas Park
TarzanTM Park
Uszoda
Wintermantel Zsolt
A központi programok ebben az évben is a Szent István téren lesznek, ahol reggel nyolc órától várják testmozgásra az újpestieket. Wintermantel Zsolt polgármester köszöntője után reggeli tornával indul a nap a főtéren Katus Attilával. Ezt követően egymást váltják a fellépők, egészen fél kilencig, amikor a New Level Empire lép a színpadra. A nap zárásaként dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester jelenti be a verseny eredményét.

A Kihívás Napja ugyanis verseny: abban vetélkednek egymással a városok, hogy hol mozognak legalább tizenöt percet a legtöbben a lakosság lélekszámához viszonyítva. Újpest már négy alkalommal bizonyult a legsportosabb városnak a hetvenezernél több lakosú települések mezőnyében, és idén is mindent megtesz, hogy itt maradjon az elsőségért járó trófea. Ennek érdekében megmozdulnak kicsik és nagyok a bölcsődés korosztálytól az idősebbekig, összefognak a civil szervezetek, az oktatási intézmények, a sportegyesületek, közösségek és családok.

Azok között, akik legalább tizenöt percig pulzusnövelő mozgást végeznek, és a Szent István téri információs pultnál kitöltik a sportolási adatlapot, este fél nyolctól értékes ajándéktárgyakat sorsolnak ki. A központi helyszínen rengeteg sportolási lehetőség közül választhatnak a kilátogatók, legyen az asztalitenisz, floorball, mászófal, teqball vagy fitnesz.

A programok már 0 órától elkezdődnek, az Újpesti Babits Mihály Gimnáziumban asztaliteniszre, röplabdára, floorballra és kispályás focira, a Halassy Olivér Városi Uszodába úszásra lehet jelentkezni, a Megyeri Úti Általános Iskolában a Megyeri Tigrisek kosárlabdáznak meghívott vendégeikkel, a Farkas-erdőben pedig éjszakai gyalogtúrát tartanak. Reggel nyolc és este kilenc óra között is több helyszín kínál sportprogramokat, így az UTE Szusza Ferenc Stadion, az UTE Atlétikai Stadion, a Szilas Park játszótere és sípályája, a Semsey Aladár Park, az Ugró Gyula Park, a BigWall, a Tarzan™ Park, a Halassy Olivér Városi Uszoda, a Hodos Tamás Budapesti Tollaslabda Csarnok és a Székpatak utcai műfüves focipálya.

Reggel kilenckor indul a Futva, kocogva, sétálva: Mozdulj meg Újpestért! akció a Kassai utca és a Király utca sarkán. Este hat és hét óra között negyedóránkénti indításokkal a Farkas-erdőben várják a mozogni vágyókat. Több helyszínen is tartanak flash mobot a nap folyamán: reggel hétkor a Károlyi parkban, délelőtt tizenegykor az Újpesti Piac és Vásárcsarnok területén, délután fél ötkor pedig a Rózsavirág téren.

A programokra mindenkit vár Újpest Önkormányzata.

CsJ


Részletes információ az Újpesti Polgármesteri Hivatal Sport, Művelődési és Oktatási Osztályán kérhető: 1042 Budapest, István út 14. I. 36–37., telefon: 231-3298, 231-3101/116, 120 mellék, e-mail: ifjusag@ujpest.hu. A program kiemelt együttműködő partnere a Halassy Olivér Városi Uszoda, a Tarzan™ Park és az Újpesti Torna Egylet.


Újpest a legsportosabb város

A Kihívás Napja kezdeményezés 1982-ben indult el Kanadából. Két szomszédos város vezetői úgy döntöttek, hogy egész napos versenyen döntik el, hol szeretik jobban a sportolást. Május utolsó szerdáján este kilencig azt számolták, hányan végeznek testmozgást legalább negyedórán keresztül. A Kihívás Napja aztán hagyománnyá vált, elterjedt az egész világon, és 1991-ben Magyarországon is meghonosodott. Újpest a kezdetektől részt vesz a Magyar Szabadidősport Szövetség akciójában, és már négy alkalommal nyerte el a legsportosabb város kitüntető címet a nagyvárosok kategóriában, legutóbb a múlt évben.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok