Ajánlott videóHelyi érték (2018.02.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9695516 alkalommal 6566015 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Útban a csúcs felé


Edzőt váltott, Amerikában készült, majd biztató idővel nyerte meg az országos bajnokságot az UTE olimpiai bajnok úszója. Gyurta Dániel minden nap azért készül, hogy Budapesten, a hazai világbajnokságon megmutassa, ismét visszatér a csúcsra.Londonban felért a csúcsra, világrekorddal lett olimpiai bajnok. Így nyilatkozott akkor:

– Az utóbbi napokban rengeteg bátorítást kaptam, és sokat számított, hogy úgy tudtam versenyezni, hogy ezt nem csak magamért teszem. A magyarok szurkolását a hátam mögött éreztem attól fogva, hogy bemondták a nevemet – mondta az olimpiai arany megnyerése után.

Az utóbbi évek azonban nem róla szóltak, Rióban önmagához képest olyan gyengén úszott, hogy még az elődöntőről is lemaradt. Tavaly klubot és edzőt váltott, Nagy József előbb itthon, aztán Amerikában bizonyított. Tanítványa, Mike Barrowman a barcelonai olimpián világrekorddal nyerte meg a 200 méteres mellúszás döntőjét. Erre az utóbbi időben csak Gyurta volt képes.

– Nekem Józsiban az tetszett nagyon, hogy kertelés nélkül kimondta, hogy mi ketten most senkik vagyunk. Úgy kell dolgozni, hogy vissza kell kerülnünk valahová. Valahová, ahol ő volt edzőként és én voltam versenyzőként – mondta videointerjújában.

A világklasszis páros változtatott. Gyurta elmondása szerint, amíg korábban a mennyiségen volt a hangsúly, most az intenzitás került előtérbe.

– Változtattunk az edzések intenzitásán, minden edzésen kell valami olyat csinálnom, amivel ledolgozom azt a hátrányt, amit összeszedtem 2016-ban. Próbáltam megfogadni az észrevételeit és a tanácsait. Úgy érzem, hogy most ez jó lesz.

A debreceni magyar bajnokságon, a döntőben jobb időt úszott a rióinál, a 2:09.72 perccel nem ijesztett rá a világra, de ez az eredmény igen jó formára utal.

– Az év ezen szakaszában még soha nem jöttem 2:10 alatt. Van javítanivaló, de van még idő is a budapesti vébéig. Nagyon köszönöm mindenkinek a kitartó biztatást és az építő kritikákat az elmúlt hónapokban – nyilatkozta.

Az elkövetkező hónapokban, ha nem jön közbe sérülés, betegség, akkor teljesülhet az álma, és visszatérhet a csúcsra a hazai világbajnokságon.

– Fantasztikus érzés lesz versenyezni a Duna Arénában. Libabőrös voltam, amikor először beléptem és megpillantottam a fantasztikus uszodát – mondta. – Talán a londoni volt, ami ennyire közel állt hozzám. Ott olimpiai bajnok lettem, világrekorddal.

(forrás, ps.hu/nso.hu)


Újpestiek a világbajnoki csapatban

A lila-fehér klubot négy úszó képviselheti a budapesti világbajnokságon. Valamennyien több számban is a rajtkőre állhatnak.

Kapás Boglárka: 200 gyors, 400 gyors, 800 gyors, 1500 gyors, valamint 4x 200 gyors váltó

Sztankovics Anna: 100 mell, 50 mell (tartalék) valamint 4x100 vegyes váltó, 4x100 vegyes-vegyes váltó

Gyurta Dániel: 50 mell, 100 mell, 200 mell valamint 4x100 vegyes váltó, 4x100 vegyes-vegyes váltó

Gyurta Gergely: 800 gyors, 400 vegyesKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye