Ajánlott videóKörkép -2- (2018.02.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9695515 alkalommal 6566015 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Elvették Krisztián aranyérmét


Az UTE olimpiai- és világbajnok tornásza, Berki Krisztián ezüstérmet nyert lólengésben a kolozsvári Európa-bajnokságon. Berki a selejtező után a döntőben is a 6.2-es kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, és a produkciója ezúttal is remek volt. A zsűrinél 15.200 pontot ért a gyakorlat, ami elégnek tűnt az aranyéremhez, de mivel háromtizedes büntetést kapott, csak az ezüstérmet vehette át a dobogón.A büntetés indoklása szerint Berki nem kezdte meg időben, a szólítás után harminc másodpercen belül a gyakorlatát. Természetesen a magyar küldöttség vezetője óvást nyújtott be a döntés ellen, de mind a szóbeli, mind az írásban beadott kérvényt elutasították.

A magyar küldöttség azzal érvel, hogy Berki szólítása és az óra elindítása az eredményjelzőn elcsúszott egymástól. Igaz, ha a tornász kinéz a stopperre, akkor látja az időt. A felvételek visszanézése és a stopper alapján úgy tűnik, valóban kicsivel több mint fél perc telt el a harminc másodperc kiírása és a gyakorlat megkezdése között.

– Arra nem számítottam, hogy ennyire hamar elindítják az órát – nyilatkozta Berki Krisztián. – Harminc másodpercem van szólítás után, hogy felmenjek a szerre, és úgy tűnik, hogy túlléptem. Utólag vettem észre, nem láttam a visszaszámlálást, nem figyeltem. Nagyon korán mondták be a nevemet, ekkor bejelentkeztem. Amikor lejöttem, akkor láttam, hogy három tizedet levontak azért, mert túlléptem az időt. Olyan baki volt ez, amit még életemben nem követtem el. Ezzel együtt, nagyon örülök, hogy ezüstérmet tudtam szerezni – mondta az olimpiai bajnok.

Magyar Zoltán, a magyar szövetség elnöke kiemelte, hogy valóban előbb indították az órát, de a tornászoknak fél szemmel mindig figyelniük kell az időt.

– Nagyon sajnálom, mert kiváló gyakorlata volt Krisztiánnak. Az egyik kezünkben már ott volt az aranyérem, a másikkal viszont elengedtük – mondta.

– Most, hogy itt lóg az ezüstérem a nyakamban, bevallom, nem vagyok igazán boldog – értékelt Berki Krisztián. – Az egyik szemem sír, hogy nem aranyérmem van, de a másik nevet, mert tudom, hogy az enyém volt a legjobb gyakorlat. A feleségem fogalmazta meg jól, „csak ilyen módon tudtak megverni.”

(forrás: nso.hu/origo)Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye