Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.04.13.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9968780 alkalommal 6763725 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Újra segíthetünk


Az Újpesti Cseriti idén egy ötéves, SLO-szindrómás kisfiúnak gyűjti a kupakokat. A „Gyűjtsük össze Újpest összes kupakját” akcióval Olivért támogatjuk. Minden apró kupak segít neki eljutni egy németországi kezelésre, amivel jelentősen javíthatnánk az állapotán.Címkék:
Cseriti

Az SLO-szindróma egy nagyon ritka genetikai betegség, gyakorlatilag nagymértékű koleszterinhiányt okoz, ami kihat a sejtfejlodésre, ezáltal a szervezet egész működését felborítja. Többek között az emésztést és a táplálékbevitelt befolyásolja, az egyik fo tünete a folyamatos hányás.

– Olivér betegsége annyira ritka, hogy csak három és fél éves korában sikerült diagnosztizálni – meséli Szabó Tímea, Olivér anyukája. – Egészen pici korától kezdve folyamatosan kihányta a táplálékot, csak szondán keresztül tudtuk etetni. Amióta diagnosztizálták a betegséget, azóta folyamatos a koleszterinpótlás és epesavat termelo gyógyszert is kap, amitol javult az állapota.

Három és fél év azonban nagy idő, sajnos Olivér már fél az ételektol, azóta sem engedi a szájon át táplálást, nem is beszél. Van Magyarországon egy SLO Alapítvány, ami segíti a hasonló betegséggel küzdő családok kapcsolattartását. Évente egyszer találkozót is szerveznek, ahol a szülők tudnak egymásnak segíteni, tanácsokat adni. Olivér családja itt hallott először egy németországi fejlesztőközpontról, ahol nagyon jó eredménnyel kezelik az SLO-szindrómában szenvedő gyerekeket.

– Ez év áprilisában családunk összefogásának eredményeként már jártunk egy kéthetes kezelésen, ahol Olivér napi három foglalkozáson vehetett részt és mi is rengeteg tanácsot kaptunk, hogy hogyan segítsük a javulását – mondja az anyuka. – Szeretnénk visszamenni, hogy további segítséget kapjunk és felmérjék Olivér állapotát, ez a két hét azonban közel egymillió forintunkba kerülne, amit már sajnos nem tud kigazdálkodni a család, ezért kérjük az újpestiek segítségét.

D. V.

A kupakokat minden újpesti intézményben leadhatják, a kupakgyűjtő pontok listáját pedig megtalálják az ujpest.hu oldalon.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye