Aktuális

Újpest Önkormányzata A Bőrfestő Óvoda (Budapest, IV. Bőrfestő u. 1–3.) fejlesztésére az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett, a Nevelési intézmények fejlesztése című pályázaton 200 millió Ft támogatásban részesült. A pályázat kiemelt célja az óvodai feladatellátási helyek férőhelyszám-bővítése és infrastruktúra-fejlesztésének támogatása a minőségi nevelés megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében.
(A pályázat címe: A Bőrfestő Óvoda fejlesztése, kódja: KMOP-4.6.1-11-2012-0051)

A Bőrfestő Óvoda fejlesztése c. pályázat megvalósításával az óvoda 10 csoportszobával, 215 férőhellyel bővül, megtörténik emellett az energetikai korszerűsítés és akadálymentesítés is.
Ezentúl megvalósul egy korszerű, a hallássérült óvodásoknak szükséges fejlesztő szoba kialakítása is, tornaszoba és melegítőkonyha is létesül. Az energetikai korszerűsítés korszerű hőszigetelt új nyílászárók beépítését, teljes utólagos homlokzati szigetelést, a padlásfödém és a tető hőszigetelését jelenti. Ezzel a teljes épület az energiatanúsítvány szerinti C besorolású lesz, a mai kor előírásainak hőtechnikai szempontból megfelelően.

A megújult intézmény tervezett átadása: 2014. június

Meghívó