Szavazás
Tavaly decemberben építőipari nívódíjat kapott a Halassy Olivér Városi uszoda. Ön járt már benne?
Igen, már kipróbáltam.
Rendszeresen látogatom.
Nem, de tervezem.
Nem, mert nem szeretek úszni.

Legfrissebb Archívum
Szavazzunk Újpestre!

Mutassuk meg, hogy Újpest a legjobbak városa! Szavazzunk Újpestre a megszepulavarosom.hu honlapon!
Pisti én vagyok?

Én? Nem vagyok Pisti. Ön? Tán Ön sem. Akkor kicsoda az a Pisti? Egy író, vagy egy katona, esetleg egy hentes. Inkább egy zsoké, még inkább egy száztízes mellbőségű kereskedelmi iskolai tanár. Rákkutató. Kivégző és kivégzett. Hős és átlagember. Mindenki és senki. Azaz Én. Vagy Ön.
Zárva marad a jégpálya
Szolgálati közlemény
Az esős időjárás miatt ma (január 30-án, pénteken) már nem fog kinyitni a jégpálya.

Ajánlott videóInterjú Wintermantel Zsolttal a 2015-ös terveiről

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Kapcsolatok
Az oldalt 5039220 alkalommal 3241496 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta


Wintermantel Zsolt

polgármester

Jelölő szervezetek:
Újpestért Egyesület"Ki akarom hozni Újpestből a legtöbbet - segíteni a vállalkozások növekedését, a közösségek gyarapodását és itt élők boldogulását."

  Köszöntő


Újpest legendás város. Legendás gyorsassággal fejlődött, hiszen 1840-ben alakult önálló községgé, és kevesebb, mint száz év alatt Magyarország negyedik legjelentősebb iparvárosa lett. Dinamikus fejlődésének első fejezetei egy legendás történelmi család, a Károlyi-család nevéhez fűződnek.

A város épületei, utcái, terei történelmi legendákat őriznek. Ma is működik az Állami áruház, melyről híres film készült magyar színészlegendák főszereplésével. Forradalmi harcok és békeidők emlékét egyaránt őrzi a város egyik jelképe, a nem rég felújított Újpesti Vasúti híd, amely ma is fontos összeköttetést jelent Óbudával. Újabb büszkeségeink között említhetem a Jégcsarnokot vagy Budapest legújabb Duna-hídját, a Megyeri hidat.

Legendás sportklubunk az UTE, világhírű sportolókat, olimpiai bajnokokat adott az országnak.

Újpest ma is méltó legendás történelmi hagyományaihoz, mert mi újpestiek mindig erős, összetartó közösséget alkotunk. Számunkra ez a város több mint a lakóhelyünk. Újpestinek lenni életérzés, kultúra, életforma. Biztos vagyok abban, hogy most is élnek itt olyan emberek, akikről egykor legendák szólhatnak majd, és ma is történnek dolgok, események, amelyek legendává válhatnak.

2011 első felében Újpestnek is alkalma nyílik, hogy idegenforgalmi lehetőségeivel, mint az Aquaworld, vagy az Oxygen Wellness, valamint kiváló éttermeivel, cukrászdáival hozzájáruljon a soros magyar uniós elnökség sikeréhez.

Éljük hát meg együtt a mindennapokban is Újpest varázsát, múltját és jelenét. Egy legendás város és közösség a miénk, építsük együtt tovább!

  Újpest Polgármestere


Újpest polgármestere hagyományosan kulcsszerepet tölt be a város működtetésében. Átfogó elképzelése van a város jövőjéről, s ez a koncepció iránytűje a fejlesztéseknek és a problémák megoldásának. A polgármester stratégiát és politikát dolgoz ki ennek a tervnek a megvalósítására, a szükséges források, támogatások megszerzésére, és egyben mindenki számára bátorítást, ösztönzést nyújt a megvalósításhoz.

A polgármester Újpest fejlődésének és jobbításának motorja. Munkájának része, hogy megkönnyítse az emberek számára a közlekedést, tisztábbá, rendezettebbé és zöldebbé tegye a közterületeket, igyekezzen csökkenteni a szociális egyenlőtlenségeket, védelmezni a gyermekeket, időseket és rászorulókat, és javítani az újpesti fiatalok megindulásának esélyeit az életben.

A polgármester számára Újpest és az újpestiek érdekei megelőznek minden más érdeket. Ő Újpest megválasztott szószólója, aki mindenütt az újpestiek érdekeit képviseli a világban.

  Újpest eddigi polgármesterei (a rendszerváltás óta)


  • Wintermantel Zsolt (2010-)
  • Derce Tamás (1990-2010)

  Életrajz
Wintermantel Zsolt 1972. február 26-án született Budapesten. 2004-ben kötött házasságot, felesége Wintermantel Adrienn. Fia, Kristóf Benjámin 2005-ben, lánya, Zoé Ráchel 2009-ben született. Szülei nyugdíjasok, apja, Wintermantel Kálmán mérnök-közgazdász, anyja, Krisztián Edit villamosmérnök.

Az Újpesti Műszaki Középiskolában tanult, a BME Közlekedési Karán, valamint Gazdaság és Társadalomtudományi Karán szerzett diplomákat. 1996-ban fél évig a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztálya tömegközlekedési alosztályának gyakornoka. 1999-2000 között a Diákbónusz Kht. gazdasági igazgatója.1998-2003 között a BME ifjúsági szolgáltatásokkal foglalkozó diákközpontja igazgatója. 2003-tól 2010 júniusáig a Műegyetemi Kiadó ügyvezető igazgatója.

Széles körű társadalmi tevékenysége során, 1992-1999 között munkatársa a Drog Stop Egyesületnek, illetve az általa működtetett segély-telefonszolgálatnak, 1994-ben az EMLA Nemzetközi Környezetvédelmi Kutatócsoport tagja, 1995-1998-ig a BME Egyetemi Hallgatói Képviseletének tagja, 1996-1998 között elnöke. 1996-1998-ban a Műegyetemi Hallgatókért Alapítvány kuratóriumi elnöke, 1995-1998-ig a Műegyetemi Ifjúsági Egyesület tagja, 1996-tól alelnöke, majd 1997-1998 között elnöke. 1997-1998-ig a HÖOK elnökségi tagja. 1997-1998 között a Gyermek-, és Ifjúsági Érdekegyeztető Tanács korosztályi tárgyalócsoportjának elnökségi tagja. 1998-1999-ben a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi tagja. 2000-2006-ig a Nemzeti Gyermek-, és Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumának tagja. Jelenleg a Polgári Újpestért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Fidesz

1990-ben lépett be a Fideszbe, jelenleg tagja a budapesti választmánynak és az újpesti szervezet elnökségének. Részt vett a Fidelitas megalapításában, korábban két éven keresztül volt a budapesti szervezet elnöke. Budapest 6-os számú választókerületének, Rákospalota-Újpest választókerületi elnöke.

Újpesti Önkormányzat

1994 óta vesz részt az Újpesti Önkormányzat munkájában, először a Városfejlesztési Bizottság külsős tagjaként, majd az Észak Pesti Ingatlan- és Térségfejlesztési Rt. igazgatósági tagjaként tevékenykedik. 2006-ban egyéni képviselői mandátumot szerez a képviselőtestületben, a Fidesz frakciójának vezetője, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke. A 2010 évi önkormányzati választásokon Polgármesterré választják a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltjeként.

Fővárosi Önkormányzat

A 2002-es önkormányzati választáson a Fővárosi Közgyűlés tagjává választották, a Fidesz képviselőcsoportjának helyettes vezetője volt, a Közbeszerzési és a Tulajdonosi Bizottságban tevékenykedett. A 2006-os önkormányzati választáson újra a Közgyűlésbe kerül. A Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottság alelnökeként tevékenykedik, a városi szolgáltatásokkal, közüzemekkel, parkolással, tömegközlekedéssel kapcsolatos ügyek felelőse a frakción belül. 2010-ben a választók bizalmából ismét a Közgyűlés tagja lesz, így harmadik képviselői ciklusát kezdheti meg.

Országgyűlés

1998-ban országgyűlési listás képviselőjelölt. 2002-ben Budapest 6. számú egyéni választókerületében második lett, s a fővárosi listáról sem tudott mandátumot szerezni. A Fidesz sikeres Európai Parlamenti választása után 2004-ben lett a Magyar Országgyűlés képviselője egészen a 2006-os választásokig. Képviselői munkája során főleg a budapesti ügyek tartoztak hozzá. A 2010-es országgyűlési választásokon Budapest 6-os számú egyéni választókerületében (Rákospalota-Újpesten) szerzett egyéni mandátumot. A Gazdasági és Informatikai Bizottság tagjaként dolgozik.


  Elérhetőség


Fogadó óra: minden hónap 3. csütörtökén előzetes bejelentkezés alapján Tel: 231-3235, júliusban és augusztusban nincs fogadóóra
wintermantel.zsolt@ujpest.hu  Videók 2014


Interjú Wintermantel Zsolttal


  Videók 2012


Polgármesteri klip
Újévi beszélgetés Újpest első polgárával
Az Újpesti Szakorvosi Rendelő megújulása
Újpesti rendezvények 2012, klip


  Videók 2011


A polgármester tevékenysége"Nyakkendő mögött", portré


Kapcsolódó hírek
 „Együtt él a közösséggel, amit vezet”
 A legjobb ajándék a családi móka!
 Építőipari Nívódíjat kapott a Halassy-uszoda
 Szolgálat és hivatás
 Átadóünnepség a Rózsa utcában
 Kettős átadó
 A békaperspektívától a madártávlatig
 Az első szó a köszöneté
 Wintermantel Zsolt nyerte a polgármester-választást
 Újpest egy hajóban evez Budapesttel
  A bográcsozók és sportolók napja
 Családi avató
 Társasház-felújítás önkormányzati segítséggel
 Kedvező változások a közlekedésben
 Névre szóló oklevelek
 Esős tanévnyitó
 Tanévnyitó a megújult Karinthyban
 Újpesti Városnapok
 Emlékezés a centenáriumra
 Újpest mint pozitív példa
 Búcsú Kiss Péter országgyűlési képviselőtől
 Újpest Önkormányzatának sajtóközleménye
 Rendőrségi akciósorozattal a gyorshajtók ellen
 Újpesti közvélemény-kutatás a Napi Gazdaságban
 Rendőrségi akciósorozattal az illegális gyorshajtók ellen
 „Szerintem Újpest a legjobbak városa”
 Homokszobrászok találkozója
 Közös emlékezet és az utókor felelőssége
 Élőcsocsó bajnokság és kapura rúgó verseny a Szent István téren
 Elismerések a legjobbaknak
 Hajrá Újpest!
 Húsvéti Áhítat a Városházán
 A családunkért és Újpestért szavazzunk!
 Családi nap a Víz világnapján a Rex Állatszigeten
 Másfél évszázada született a polihisztor
 Emlékezni: felelősség
 Ingatlanszakmai konferencia a társasházfelújításokért
 Hagyomány és megújulás Újpesten
 „Dolgos, szorgalmas év áll mögöttünk”
 Lezárult a Baross utcai Idősotthon felújítása
 Megmaradás és összetartozás
 Hathatós segítség a működő közvilágításért
 Emlékezés neves akadémikusokra
 Jóval több, mint munkakör
 Kelemen Gyulára emlékeztek
 Több mint uszoda
 Játszótér őrzi a nevét
 Portrék a nagy egyházi generációról
 Szervusz, iskola!
 Rendhagyó jubileumi tanévnyitó
 Újpest víztükörben
 Akiknek adni fontosabb
 Egy életpálya elismerése
 A legkorszerűbb röntgengépek érkeznek Újpestre
 Sportkollégium önkormányzati támogatással
 Karaffa „33”
 Az anyatejes táplálás egy életre szól
 Meghívó
 Tervből valóság
 Kiváló tanárait, diákjait köszöntötte Újpest
 A múlt és jövő napja
 Faültetéssel erősítették az összetartozást
 Lufiba rejtett nyeremények
 Pedagógusnapi köszöntő
 Átadták a legsportosabb városnak járó kupát és oklevelet
 Név szerinti köszönet a csúcsteljesítményért
 Stratégiai megállapodás a Sanofival
 Újpesten járt az izraeli nagykövet
 Jó időben, új helyen
 Talpig emberek voltak!
 Személyes emlékek és máig ható üzenetek
 Újpest helyet biztosít a Szolidaritás rendezvényének
 Válaszok a felújításról
 Tóth András meghatódott a polgármester ajándékától
 Jótékonysági vacsora a Városunk újságért
 Önkéntesek akcióban
 Együttműködés a kölcsönös előnyök mentén
 Kiállítás születésnapra
 Újpest nem feledi kiváló sportolóit
 Rendhagyó márciusi ünnep, hóeséssel
 Különleges kiállítás
 Ünnepi nótagála
 Nőnapra
 Hármas szerződés a káposztásmegyeri intermodális csomópont előkészítésére
 A felejtés a diktatúrák segítője
 Western csizma, cowboy kalap és linedance
 Fedőneve: megszállás
 Az önzetlenség jegyében
 A Sanofi műszeradománya a Károlyi-kórháznak
 Újpest előre tekint
 Újpest is a blendén át
 Kiválóságok és országos eredmények az újévi fogadáson
 Nem várunk másra
 Még több termelői áru az újpesti piacon
 Nóta mellé: köszönet
 A BKV buszparkja "elszomorító állapotban" van
 Elvarázsolta a sport a gyerekeket
 Kicsik formálta perecek
 Új hely, új zongora
 Egy nap Curtisszel
  Ismét országház-látogatás
 Olimpikonokat köszöntöttek
 Középiskolák börzéje
 Már áll az uszoda alapja
 Szomszédokból közösség
 Új megállókban is megállnak a 914-es autóbuszok
 Közönségcsúcs a huszadik Városnapokon
 Kígyózott a sor (VIDEÓ)
 Különleges tanévkezdés Újpesten
 Olimpikonok köszöntése
 Újpest polgármesterének ünnepi beszéde
 Visszakapcsolták az elektromos áramot
 Világnap – újpesti eseménnyel
 Koncertek és díszpolgár-avatás – ez várható ma
 Több mint négyszáz család veszélyben
 Újpest Díszpolgára lett Berki Krisztián és Dombi Rudolf olimpiai bajnok
 Rendkívüli ülésen díjazzák az olimpikonokat
 Díszpolgári cím a bajnokoknak
 Berki és Dombi díszpolgári címben részesül
 A ballagók köszöntése
 Fáklyás ballagás
 II. Újpesti Gazdasági Találkozó
 Jutalmak a Rendőrség Napján
 Ötven adag kakaó, kaláccsal
 Gyermekzsivajtól volt hangos a Városháza
 Tavaszi Sportparty
 Emlékezzünk együtt!
 Oklevél igazolja, hogy Újpesté a legszebb főutca
 Találkozzunk többször - a vállalkozókkal is
 Új helyet kapnak a fiatalok?
 Áldott termények a rászorulóknak
 Megkezdődött az új tanév
 Curtis és Majka lezúzták Újpestet
 Több mint tapasztalatcsere
 Sztárfellépők Isten házában
 Az Újpesti Városnapokon adják át az Újpest Díszpolgára és az Újpestért Díj kitüntetéseket
 Tegyünk meg mindent 2011-ben a sikeres Újpestért!


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Újpest Márkabolt Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park
Kapcsolatok