Legfrissebb Archívum
Jön, jön, jön!
Találkozzunk többször 2018-ban is
Egyre több az olyan reggel, amikor induláskor nem az esernyő, hanem a napszemüveg után kutatunk. Napról napra tovább van világos, és szívesebben vagyunk a szabadban. Szélsebesen közeleg a tavasz. Pár hét és elkezdődnek városunk szabadtéri rendezvényei is. Szinte minden hétvégén lesz alkalom a találkozásra.
Kéktúrán a Könyves

A Magyar Televízió 1981-ben mutatta be Rockenbauer Pál legendás, „Másfél millió lépés Magyarországon” című természetjáró filmsorozatát. Akkor, fiatal nézőként figyelve az epizódokat, az egyes túraszakaszokat, teljesen magával ragadott ez a vállalkozás, végiggyalogolni az 1128 kilométer hosszú távot.
Színes köretek sütve, főzve

A vegyesen készített köretekkel tudjuk színesíteni az ételeket. A változatosságot is jobban kihasználhatjuk, ízlésünknek megfelelően. Lettner Annamária tippjei.

Ajánlott videóKulturkáló -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9807941 alkalommal 6645156 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta


Wintermantel Zsolt

polgármester

Jelölő szervezetek:
Újpestért Egyesület"Találkozások, párbeszéd, összefogás, erős közösség. Ez Újpest."

  Köszöntő


Újpest legendás város. Legendás gyorsassággal fejlődött, hiszen 1840-ben alakult önálló községgé, és kevesebb, mint száz év alatt Magyarország negyedik legjelentősebb iparvárosa lett. Dinamikus fejlődésének első fejezetei egy legendás történelmi család, a Károlyi-család nevéhez fűződnek.

A város épületei, utcái, terei történelmi legendákat őriznek. Ma is működik az Állami áruház, melyről híres film készült magyar színészlegendák főszereplésével. Forradalmi harcok és békeidők emlékét egyaránt őrzi a város egyik jelképe, a nemrég felújított Újpesti Vasúti híd, amely ma is fontos összeköttetést jelent Óbudával. Büszkék vagyunk a Jégcsarnokra, a Megyeri hídra, vagy az elmúlt években megvalósult fejlesztéseinkre, a Tarzan Parkra, a Halassy Olivér Városi Uszodára, a Szilas Parkra, a megújult SZTK-ra, és arra, hogy mára szinte valamennyi oktatási intézményünket sikerült részben, vagy egészben újjávarázsolni.

Legendás sportklubunk az UTE, világhírű sportolókat, olimpiai bajnokokat adott az országnak. Újpest a Legsportosabb Város. Ezt a címet már kétszer is sikerült egymás után elhódítanunk. Nem csoda, hogy nemcsak innen indulnak legnagyobb sportolóink, de ide is érkeznek. Az elmúlt években nem egy olimpikon döntött úgy, hogy Újpesten folytatja pályafutását. Ma már a "mienk" Berki Krisztián mellett Gyurta Dani, Dombi Rudolf, Kozák Danuta és egyre újabb és újabb kiválóságok jelzik érdeklődésüket a város, és sportcsapata iránt.

Újpest a lokálpatrióták városa, erről is legendák szólnak. Aki csak idelátogat, az is megérzi, milyen erős az itt élőkben a városunk iránt érzett ragaszkodás és büszkeség. Mi, újpestiek erős, összetartó közösséget alkotunk. Számunkra ez a város több mint a lakóhelyünk. Újpestinek lenni életérzés, kultúra, életforma. Ismerősei vagyunk egymásnak, százezer ismerős, akik örömmel látják egymást a városi rendezvényeken, a Családi napon, a Városnapokon, és a Sportpartykon.

Erős újpesti elkötelezettségünk mellett nyitottak és befogadók vagyunk mindenki iránt, aki jószívvel érkezik – akár látogatóként, akár munkát vállalni, vállalkozni vagy letelepedni. Az újpesti közösségbe könnyű beilleszkedni. Szeretettel várunk minden látogatót, érdemes hozzánk eljönni – az uszodánkba, játszó- és családi parkunkba, remek vendéglőinkbe, az Újpest Színházba vagy sportrendezvényeinkre.

A városvezetés és a polgárok között folyamatos a párbeszéd. A kritikákat jó, a dicséreteket persze még jobb szívvel vesszük, mert örülünk minden visszajelzésnek. Ahogy annak is, ha Önök Újpest jó hírét viszik. Akár szóban, akár tettekben. Mert Újpest jó hírét erősíti az olimpiai arany is, és az is, ha például a város hivatalos Facebook oldalát a szakértők az egész országban ritkaságként, követendő példaként említik.

Biztos vagyok abban, hogy most is élnek itt olyan emberek, akikről egykor legendák szólhatnak majd, és ma is történnek dolgok, események, amelyek legendává válhatnak.

A politika értelmének és saját legfőbb feladatomnak a közösségépítést tartom. Én ennek szellemében cselekedtem eddig és a jövőben is ezen az úton szeretném irányítani a várost, hogy Újpest egyre többek számára legyen az a hely, ahol szeretünk élni.


  Újpest Polgármestere


Újpest polgármestere hagyományosan kulcsszerepet tölt be a város működtetésében. Átfogó elképzelése van a város jövőjéről, s ez a koncepció iránytűje a fejlesztéseknek és a problémák megoldásának. A polgármester stratégiát és politikát dolgoz ki ennek a tervnek a megvalósítására, a szükséges források, támogatások megszerzésére, és egyben mindenki számára bátorítást, ösztönzést nyújt a megvalósításhoz.

A mindenkori polgármester Újpest fejlődésének és jobbításának motorja. Munkájának része, hogy megkönnyítse az emberek számára a közlekedést, tisztábbá, rendezettebbé és zöldebbé tegye a közterületeket, igyekezzen csökkenteni a szociális egyenlőtlenségeket, védelmezni a gyermekeket, időseket és rászorulókat, és javítani az újpesti fiatalok megindulásának esélyeit az életben.

A polgármester számára Újpest és az újpestiek érdekei megelőznek minden más érdeket. Ő Újpest megválasztott szószólója, aki mindenütt az újpestiek érdekeit képviseli a világban.

  Újpest eddigi polgármesterei (a rendszerváltás óta)
  • Wintermantel Zsolt (2010-)
  • Derce Tamás (1990-2010)

  Életrajz
Wintermantel Zsolt 1972. február 26-án született Budapesten. 2004-ben kötött házasságot, felesége Wintermantel Adrienn. Fia, Kristóf Benjámin 2005-ben, lánya, Zoé Ráchel 2009-ben született. Szülei nyugdíjasok, apja, Wintermantel Kálmán mérnök-közgazdász, anyja, Krisztián Edit villamosmérnök.

Az Újpesti Műszaki Középiskolában tanult, a BME Közlekedési Karán, valamint Gazdaság és Társadalomtudományi Karán szerzett diplomákat. 1996-ban fél évig a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztálya tömegközlekedési alosztályának gyakornoka. 1999-2000 között a Diákbónusz Kht. gazdasági igazgatója.1998-2003 között a BME ifjúsági szolgáltatásokkal foglalkozó diákközpontja igazgatója. 2003-tól 2010 júniusáig a Műegyetemi Kiadó ügyvezető igazgatója.

Széles körű társadalmi tevékenysége során, 1992-1999 között munkatársa a Drog Stop Egyesületnek, illetve az általa működtetett segély-telefonszolgálatnak, 1994-ben az EMLA Nemzetközi Környezetvédelmi Kutatócsoport tagja, 1995-1998-ig a BME Egyetemi Hallgatói Képviseletének tagja, 1996-1998 között elnöke. 1996-1998-ban a Műegyetemi Hallgatókért Alapítvány kuratóriumi elnöke, 1995-1998-ig a Műegyetemi Ifjúsági Egyesület tagja, 1996-tól alelnöke, majd 1997-1998 között elnöke. 1997-1998-ig a HÖOK elnökségi tagja. 1997-1998 között a Gyermek-, és Ifjúsági Érdekegyeztető Tanács korosztályi tárgyalócsoportjának elnökségi tagja. 1998-1999-ben a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi tagja. 2000-2006-ig a Nemzeti Gyermek-, és Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumának tagja. Jelenleg a Polgári Újpestért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Fidesz

1990-ben lépett be a Fideszbe, jelenleg tagja a budapesti választmánynak és az újpesti szervezet elnökségének. Részt vett a Fidelitas megalapításában, korábban két éven keresztül volt a budapesti szervezet elnöke. Budapest 6-os számú választókerületének, Rákospalota-Újpest választókerületi elnöke.

Újpesti Önkormányzat

1994 óta vesz részt az Újpesti Önkormányzat munkájában, először a Városfejlesztési Bizottság külsős tagjaként, majd az Észak Pesti Ingatlan- és Térségfejlesztési Rt. igazgatósági tagjaként tevékenykedik. 2006-ban egyéni képviselői mandátumot szerez a képviselőtestületben, a Fidesz frakciójának vezetője, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke. A 2010 évi önkormányzati választásokon Polgármesterré választják a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltjeként. 2014-ben meggyőző fölénnyel ismét elnyeri a választók bizalmát, ezúttal már az új rendszer szerinti 5 éves ciklusra.

Fővárosi Önkormányzat

A 2002-es önkormányzati választáson a Fővárosi Közgyűlés tagjává választották, a Fidesz képviselőcsoportjának helyettes vezetője volt, a Közbeszerzési és a Tulajdonosi Bizottságban tevékenykedett. A 2006-os önkormányzati választáson újra a Közgyűlésbe kerül. A Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottság alelnökeként tevékenykedik, a városi szolgáltatásokkal, közüzemekkel, parkolással, tömegközlekedéssel kapcsolatos ügyek felelőse a frakción belül. 2010-ben a választók bizalmából ismét a Közgyűlés tagja lesz, így harmadik képviselői ciklusát kezdheti meg. 2014-ben Újpest polgármestereként újabb ciklust kezd a Fővárosi közgyűlés tagjaként.

Országgyűlés

1998-ban országgyűlési listás képviselőjelölt. 2002-ben Budapest 6. számú egyéni választókerületében második lett, s a fővárosi listáról sem tudott mandátumot szerezni. A Fidesz sikeres Európai Parlamenti választása után 2004-ben lett a Magyar Országgyűlés képviselője egészen a 2006-os választásokig. Képviselői munkája során főleg a budapesti ügyek tartoztak hozzá. A 2010-es országgyűlési választásokon Budapest 6-os számú egyéni választókerületében (Rákospalota-Újpesten) szerzett egyéni mandátumot. A Gazdasági és Informatikai Bizottság tagjaként dolgozott. A megváltozott jogi környezet eredményeként, amely szerint polgármester nem rendelkezhet országgyűlési képviselői mandátummal is, 2014-ben nem indul az országgyűlési választásokon, mivel Újpestet választja a parlamenti ülésterem helyett.
  Elérhetőség


https://www.facebook.com/wintermantel.zsolt
wezse.blog.hu
twitter.com/WeZse
Fogadó óra: minden hónap 3. csütörtökén előzetes bejelentkezés alapján Tel: 231-3235, júliusban és augusztusban nincs fogadóóra
wintermantel.zsolt@ujpest.hu


Újévi interjú Wintermantel Zsolttal - 2017

Újévi interjú Wintermantel Zsolttal

Interjú Wintermantel Zsolttal - 2016

Interjú Wintermantel Zsolttal - 2016

Menzanapló, avagy Wintermantel Zsolt inkognitóban a menzákon

Menzanapló, avagy Wintermantel Zsolt inkognitóban a menzákon

Megújul a Görgey út - A munkálatokról Wintermantel Zsolt beszélt

Megújul a Görgey út - A munkálatokról Wintermantel Zsolt beszélt

Interjú Wintermantel Zsolttal a 2015-ös terveiről

Interjú Wintermantel Zsolttal a 2015-ös terveiről

Újraválasztották Wintermantel Zsoltot

Újraválasztották Wintermantel Zsoltot

Interjú Wintermantel Zsolttal

Interjú Wintermantel Zsolttal

Ismét Újpest lett a legsportosabb város-Wintermantel Zsolttal beszélgettünk

Ismét Újpest lett a legsportosabb város-Wintermantel Zsolttal beszélgettünk

Polgármesteri klip

Polgármesteri klip

Újévi beszélgetés Újpest első polgárával

Újévi beszélgetés Újpest első polgárával

Újévi beszélgetés Újpest első polgárával

Újévi beszélgetés Újpest első polgárával


Az Újpesti Szakorvosi Rendelő megújulása

Az Újpesti Szakorvosi Rendelő megújulása


Újpesti rendezvények 2012, klip

Újpesti rendezvények 2012, klip


A polgármester tevékenysége

A polgármester tevékenysége


Wintermantel Zsolt portré

Wintermantel Zsolt portré

Kapcsolódó hírek
 Multifunkcionális sportcsarnok épül Újpesten
 Új tornaterem épül Újpesten
 Új háziorvosi rendelőt avattunk
 Új rendelő a Kunhalom utcában
 Újra mozgásban a legsportosabb város
 Sportfesztivál a megújult Semsey parkban
 Elkészült az Újpest Károlyi Városnegyed Kerületi Építési Szabályzata
 Kézzelfogható történelem
 Szívügyük az egészség
 Béremelések és beruházások éve Újpesten
 „Fontos beszélni a közös ügyeinkről”
 Újpest, ahol jó élni
 Meghívó
 A polgármester javaslatot tett a megoldásra
 Köszönet mindenkinek, aki szavazott vasárnap
 „Mesebeli Virág úti óvoda”
 Lóvasúttól a villamosig
 Egy vérből valók vagyunk
 "Mi, újpestiek, hiszünk a jövőben"
 Letették az új Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont alapkövét
 Hirdetmény az Újpest Városközpont városrész "KÉSZ" készítésének megindításáról
 Hirdetmény az Újpest Kertváros városrész KÉSZ készítésének megindításáról
 Wintermantel Zsolt újévi beszéde
 Tiszta szív, józan ész
 Példaképről elnevezve
 "Akikre mindannyian felnézhetünk”
 Az újpestiek elvárják a bocsánatkérést
 Szeretnél Sziget napijegyet nyerni? Akkor MOST SZÓLJ BE!
 Újpesti minta több kerületben
 Lila-fehér fogadóóra
 A bátrak történelmi érdeme
 „Együtt él a közösséggel, amit vezet”
 A legjobb ajándék a családi móka!
 Építőipari Nívódíjat kapott a Halassy-uszoda
 Szolgálat és hivatás
 Átadóünnepség a Rózsa utcában
 Kettős átadó
 A békaperspektívától a madártávlatig
 Az első szó a köszöneté
 Wintermantel Zsolt nyerte a polgármester-választást
 Újpest egy hajóban evez Budapesttel
 Állatmentés még magasabb szinten
  A bográcsozók és sportolók napja
 Családi avató
 Társasház-felújítás önkormányzati segítséggel
 Kedvező változások a közlekedésben
 Névre szóló oklevelek
 Esős tanévnyitó
 Tanévnyitó a megújult Karinthyban
 Újpesti Városnapok
 Emlékezés a centenáriumra
 Újpest mint pozitív példa
 Búcsú Kiss Péter országgyűlési képviselőtől
 Újpest Önkormányzatának sajtóközleménye
 Rendőrségi akciósorozattal a gyorshajtók ellen
 Újpesti közvélemény-kutatás a Napi Gazdaságban
 Rendőrségi akciósorozattal az illegális gyorshajtók ellen
 „Szerintem Újpest a legjobbak városa”
 Homokszobrászok találkozója
 Közös emlékezet és az utókor felelőssége
 Élőcsocsó bajnokság és kapura rúgó verseny a Szent István téren
 Elismerések a legjobbaknak
 Hajrá Újpest!
 Húsvéti Áhítat a Városházán
 A családunkért és Újpestért szavazzunk!
 Családi nap a Víz világnapján a Rex Állatszigeten
 Másfél évszázada született a polihisztor
 MEGHÍVÓ
 Emlékezni: felelősség
 MEGHÍVÓ
 Ismerkedés a Városházával
 Iskoláért báloznak
 Hét közül a legjobb
 Mindig Újpest, örök Újpest
 Ingatlanszakmai konferencia a társasházfelújításokért
 Hagyomány és megújulás Újpesten
 Negyedszázada együtt
 Új esztendő, új köszöntő
 Folyamatos megújulás
 „Dolgos, szorgalmas év áll mögöttünk”
 Lezárult a Baross utcai Idősotthon felújítása
 Ügyességi verseny a jégen
 Megmaradás és összetartozás
 Hathatós segítség a működő közvilágításért
 Emlékezés neves akadémikusokra
 Jóval több, mint munkakör
 Kelemen Gyulára emlékeztek
 Több mint uszoda
 Játszótér őrzi a nevét
 Portrék a nagy egyházi generációról
 Szervusz, iskola!
 Rendhagyó jubileumi tanévnyitó
 Újpest víztükörben
 Akiknek adni fontosabb
 Egy életpálya elismerése
 A legkorszerűbb röntgengépek érkeznek Újpestre
 Sportkollégium önkormányzati támogatással
 Karaffa „33”
 Az anyatejes táplálás egy életre szól
 Meghívó
 Tervből valóság
 Kiváló tanárait, diákjait köszöntötte Újpest
 A múlt és jövő napja
 Faültetéssel erősítették az összetartozást
 Lufiba rejtett nyeremények
 Pedagógusnapi köszöntő
 Átadták a legsportosabb városnak járó kupát és oklevelet
 Név szerinti köszönet a csúcsteljesítményért
 Stratégiai megállapodás a Sanofival
 Újpesten járt az izraeli nagykövet
 Jó időben, új helyen
 Talpig emberek voltak!
 Személyes emlékek és máig ható üzenetek
 Újpest helyet biztosít a Szolidaritás rendezvényének
 Válaszok a felújításról
 Tóth András meghatódott a polgármester ajándékától
 Jótékonysági vacsora a Városunk újságért
 Önkéntesek akcióban
 Együttműködés a kölcsönös előnyök mentén
 Kiállítás születésnapra
 Újpest nem feledi kiváló sportolóit
 Rendhagyó márciusi ünnep, hóeséssel
 Különleges kiállítás
 Ünnepi nótagála
 Nőnapra
 Hármas szerződés a káposztásmegyeri intermodális csomópont előkészítésére
 A felejtés a diktatúrák segítője
 Western csizma, cowboy kalap és linedance
 Fedőneve: megszállás
 Az önzetlenség jegyében
 A Sanofi műszeradománya a Károlyi-kórháznak
 Újpest előre tekint
 Újpest is a blendén át
 Kiválóságok és országos eredmények az újévi fogadáson
 Nem várunk másra
 Még több termelői áru az újpesti piacon
 Nóta mellé: köszönet
 A BKV buszparkja "elszomorító állapotban" van
 Elvarázsolta a sport a gyerekeket
 Kicsik formálta perecek
 Új hely, új zongora
 Egy nap Curtisszel
  Ismét országház-látogatás
 Olimpikonokat köszöntöttek
 Középiskolák börzéje
 Már áll az uszoda alapja
 Szomszédokból közösség
 Új megállókban is megállnak a 914-es autóbuszok
 Közönségcsúcs a huszadik Városnapokon
 Kígyózott a sor (VIDEÓ)
 Különleges tanévkezdés Újpesten
 Olimpikonok köszöntése
 Újpest polgármesterének ünnepi beszéde
 Visszakapcsolták az elektromos áramot
 Világnap – újpesti eseménnyel
 Koncertek és díszpolgár-avatás – ez várható ma
 Több mint négyszáz család veszélyben
 Újpest Díszpolgára lett Berki Krisztián és Dombi Rudolf olimpiai bajnok
 Rendkívüli ülésen díjazzák az olimpikonokat
 Díszpolgári cím a bajnokoknak
 Berki és Dombi díszpolgári címben részesül
 A ballagók köszöntése
 Fáklyás ballagás
 II. Újpesti Gazdasági Találkozó
 Jutalmak a Rendőrség Napján
 Ötven adag kakaó, kaláccsal
 Gyermekzsivajtól volt hangos a Városháza
 Tavaszi Sportparty
 Emlékezzünk együtt!
 Oklevél igazolja, hogy Újpesté a legszebb főutca
 Találkozzunk többször - a vállalkozókkal is
 Új helyet kapnak a fiatalok?
 Áldott termények a rászorulóknak
 Megkezdődött az új tanév
 Curtis és Majka lezúzták Újpestet
 Több mint tapasztalatcsere
 Sztárfellépők Isten házában
 Az Újpesti Városnapokon adják át az Újpest Díszpolgára és az Újpestért Díj kitüntetéseket
 Tegyünk meg mindent 2011-ben a sikeres Újpestért!


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye