Csak óvatosan!

Bűnmegelőzési tanácsok, kötetlen beszélgetés és egymás támogatása. Papiné Mészáros Melinda r. főtörzszászlós ismét bűnmegelőzési tanácsokkal látta el az újpesti nyugdíjasokat a Megyeri Klubban.

Csak óvatosan! kép

– Több alkalommal jártunk már a Megyeri Klubban – mondja Papiné Mészáros Melinda. – Az előadások során az éppen aktuális bűnelkövetési módszereket beszéljük meg. Legfőképp az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények kerülnek szóba. Mostanában sajnos nagyon aktuális, hogy Budapest-szerte előfordulnak olyan jellegű telefonhívások, amikor az időseket azzal hívják fel, hogy nagy értékű nyeremény kapcsán sorsolták ki őket. Egy nagyobb ismert cégre vagy áruházláncra hivatkoznak, és egy ATM-automatához hívják a sértetteket, ahol mindenféle átutalásos fizetéseket kérnek, több tízezer forint értékben. Ezek a bűncselekmények kellő tájékoztatással jelentősen csökkenthetők – hangsúlyozza a főtörzszászlós.
D.V.

A Megyeri Klubban számos alkalommal kaphatunk bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat. A Baba-Mama Klubban, a Nyugdíjas Klubban és természetesen az Ifi Klubban is tartanak előadásokat.
A klubokhoz csatlakozni és az előadásokra jelentkezni a Káposztási Családok Egyesületén keresztül lehet. Az újpesti rendőrség és a Káposztási Családok Egyesülete néhány éve már összefogott és újraélesztették a SZEM-et, vagyis a Szomszédok Egymásért Mozgalmat, amely azóta is sikeresen működik, és egyre többen csatlakoznak hozzá.