Az Újpesti Önkormányzat Jegyzőjének Közleménye

A mai napon magukat civilnek mondó aktivisták méltatlanul támadták meg a Polgármesteri Hivatal Lakásügyi Osztályának dolgozóit, különösen a Szociális Főosztály Főosztályvezetőjét egy jogszerű kilakoltatás miatt.

 Az Újpesti Önkormányzat Jegyzőjének Közleménye kép

Az önkormányzati lakás volt bérlője azután, hogy az Önkormányzat részére lakást biztosított, 10 hónapig egyetlen lakbérszámlát sem fizetett be, közüzemidíj-tartozásokat halmozott fel, és az önkormányzati segély kérelmeiben folyamatosan félrevezette a hatóságot. Bár az Önkormányzat segélyt biztosított részére a közüzemi szolgáltatások kikapcsolásának elkerülésére, illetve visszakapcsolására, majd – azután, hogy a szerződésszegések miatt a lakásbérleti szerződése nem került meghosszabbításra – kérelmére a kiköltözése finanszírozására is, kötelezettségeinek továbbra sem tett eleget. Ezután A Város Mindenkié csoport egyoldalú, az Önkormányzat álláspontját figyelmen kívül hagyó sajtókampányt indított. A „civil szervezet” aktivistái a kilakoltatás ellen élő lánccal, majd – ügyfélfogadási időn kívül – a városháza előtti skandálással, dörömböléssel tiltakoztak.

Az Önkormányzat jegyzőjeként tiltakozom és egyúttal kikérem magamnak azt az eljárást, ahogy A Város Mindenkié csoport munkatársaimat alaptalanul, a tények figyelmen kívül hagyásával személyükben támadják, jogszerű intézkedésük, kötelességük teljesítése során.
A valós körülmények feltárása érdekében név nélkül közzétesszük az ügy releváns dokumentumait.

Újpest, 2017. március 14.
dr. Tahon Róbert
jegyző