Március 20-tól zöldhulladékgyűjtés

Az FKF Nonprofit Zrt. idén tavasszal ismét megkezdi a zöldhulladék begyűjtését Budapest zöldövezetes kerületeiben, így Újpesten is. A zöldhulladék begyűjtése 2017. március 20-tól 2017. december 1-ig tart.

Március 20-tól zöldhulladékgyűjtés kép

Az elszállítás hetente egyszer történik az alábbi időpontokban: 

Hétfő: Tél utca – Berlini utca – Brüsszeli utca – Bácsi utca – Madridi utca – Pozsonyi utca által határolt terület.   Valamint a Székesdűlő sor – Pihenő köz – Ezred utca – Váci út által határolt terület, és a Csíksomlyó utca és a Homoktövis utca közti terület.
Kedd: Julianus barát utca – Reviczky utca – Baross utca – Váci út által határolt terület.
Szerda: Megyeri temető, valamint az Erdősor utca – Szőnyi István utca – Pálya utca – Tábor utca – Fóti út – Nádor utca által határolt terület.
Csütörtök: Megyeri út – Szilas patak és a Fóti út – Lachner György utca – Görgey Artúr utca – Nádor utca által határolt terület, valamint az Elem utca – Nádor utca – Istvántelki út közötti szakasz.

A zöldhulladék begyűjtésének menete: 
A zöldhulladékot kizárólag az FKF Nonprofit ZRT. logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítják el. A zsákok megvásárolhatók a cég ügyfélszolgálati irodájában (IX. kerület, Ecseri út 8-12.), a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban (kerületi hulladékgyűjtő udvarok: Ugró Gyula sor 1-3., Zichy Mihály utca-Istvántelki út sarok), valamint értékesítő partnereknél. A gyűjtőzsákok ára tartalmazza az elszállítás és a komposztálás költségét is.

A zsákokba helyezhető:
lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom. 
A szolgáltató a postaládákba eljuttatott kiadványában tájékoztatja a részletekről az újpestieket. Feltüntetik a körzethatárokat és az elszállítás napját is, további információkkal pedig a 06 80 353 353-as telefonszámon állnak a lakosság rendelkezésére.