Tizenegyes

Szép estélyi ruhák, elegáns öltönyök, finom ételek, zene, karaoke, tánc, tombola, csillogás, jótékonyság. Február huszonötödikén már tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Újpesti Jótékonysági Polgári Bált a Polgár Centrumban.

Tizenegyes kép

2007-ben határoztuk el, hogy felelevenítjük a bálozás hagyományait. A kommunista rezsimig óriási kulturális, közösségi élet zajlott Újpesten, egyletekkel, egyesületekkel, és persze bálokkal. Ezek a fontos közösségi bázisok, szellemi központok gyakorlatilag teljesen megszűntek. A bálozás is egy közösségépítő program, ezt akartuk annak idején feleleveníteni. És ennyi év után már kijelenthetem, hogy sikerült újra meghonosítanunk itt ezt a szép hagyományt – mesélte Ozsváth Kálmán, önkormányzati képviselő, a bál egyik szervezője.

Az elmúlt évtizedben szerves része lett Újpest közösségi életének ez az esemény, mondhatni, sikk lett részt venni a Jótékonysági Bálon, melynek bevételéből minden évben egy olyan egyesületet, alapítványt, szervezetet támogatnak a szervezők, amely sokat tesz Újpestért a sport, az egészségügy, a kultúra, a vallás, vagy az oktatás területén, vagyis olyan intézményeket, amelyek valamilyen formában a közt szolgálják Újpesten. Idén a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium alapítványára esett a szervezők választása.

Kétszázhúsz éve született Gróf Károlyi István, és úgy gondoltuk, ez egy remek apropó arra, hogy idén a városalapítónkról elnevezett iskola alapítványát támogassuk – indokolta a választást Ozsváth Kálmán. A bál fővédnöke minden évben gróf Károlyi László és felesége, Erzsébet asszony.

Az esemény fővédnöke dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester. 
A jeles társasági esemény február 25-én, 19 órakor kezdődik a Polgár Centrumban.
Belépők a 0620/828-05-14-es számon rendelhetők. 

J.