Ajánlott videóKörkép -3- (2017.11.10.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9314100 alkalommal 6288773 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta
Hírrovatok

Helyi hír
Sport

Hírek

vissza [1 - 10] [11 - 20] [21 - 30] [31 - 40] [41 - 50] [51 - 60] [61 - 70] [71 - 80] tovább

Saláták másképpen

A saláta szó hallatán sok embernek az ecetes saláták jutnak az eszébe, mint az uborkasaláta, cékla, fejes saláta. A másik variáció a savanyított káposzta, paprika, csalamádé, vagy uborka. Azonban a salátáknak emésztést segítő szerepük van, nyersen sok előemésztő enzim található bennük. Az ecetes variációkból nem tudunk olyan sokat enni, mert marná a gyomrunkat. Lettner Annamária dietetikus tippjei.

Csend

Juhász Mátyás írása a halottak napja alkalmából.

Ismét halloween a Berzében

Október 20-án délután ismét boszorkányok, szellemek és csontvázak özönlötték el iskolánkat. Nyolcadikosok érkeztek a környező általános iskolákból a hagyományos halloween napi vetélkedőnkre.

Jótékonyság időszaka

Rohamosan közeledik az adventi és karácsonyi időszak. Ilyenkor minden arról szól, hogy hogyan lepjük meg szeretteinket és hogyan tegyünk még egy kicsivel több jót, mint az év többi részében. Az újpestieknek nem kell sokat gondolkodniuk. A jelszó: Újpesti Cseriti.

Zöldséges falatkák, feltétek

A sütőtök gyönyörű sárga színe megszínesíti az ételeket. Édes, és sós ételekhez egyaránt alkalmazhatjuk. Lettner Annamária dietetikus tippjei.

Rostok alkalmazása

A rostok táplálékaink nagy részét képezik. Benne van a gyümölcsökben, zöldségekben, gabonákban, magvakban. A rostok megduzzadnak, mert folyadékot szívnak fel, s így segítik az emésztést, befolyásolnak enzimatikus folyamatokat. Hozzájuk kapcsolódnak felesleges anyagok, toxinok, és ezek távozását teszik lehetővé a tápcsatornában.

Biztonságban emlékezve

Közeleg az előttünk álló jeles dátum, nevezetesen november 1., vagyis Halottak Napja. Ezen a napon szinte mindenki megemlékezik azon szeretteiről, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk. Sokan kilátogatnak a temetőkbe, hogy legalább néhány percre, és egy lobogó gyertya lángjának erejéig visszaemlékezhessenek a közösen eltöltött időkre. Ez a kis nyugalom mindenkinek jár, ezt senkitől sem szabadna elvenni!

Boldog születésnapot Nagy László!

Az Újpest aranycsapatának csatára 1949. október 21-én, Buzsákon született. 1962-ben kezdett el futballozni a fonyódi labdarúgócsapatban. Három év múlva került a lila-fehérekhez, ahol pályafutásának legnagyobb sikereit élte át. Újpestiként került be az olimpiai válogatottba, és az 1968-as mexikóvárosi olimpián aranyérmes lett.

Ünnepi istentisztelet

500 évvel ezelőtt Luther Márton kifüggesztette a 95 tételét és ezzel reformok sorozatát nyitotta meg, amelyek kihatottak az élet minden területére. Átformálta az istentiszteleti életet a Szentı́ráshoz ragaszkodással és az anyanyelvi gazdagodással. A reformátor iránymutatása messze túlmutatott a teológia határain.

Őszi járdafelújítások

Az elmúlt években városunkban látványos fejlődés és számos megújulás történt. A lakossági igényeket szem előtt tartva eddig több mint ötven rossz állapotú, balesetveszélyes járda kapott új, esztétikus burkolatot. Legutóbb a Mildenberger utca, valamint az Ősz utca járdái újultak meg. A felújítások ősszel is folytatódnak.

vissza [1 - 10] [11 - 20] [21 - 30] [31 - 40] [41 - 50] [51 - 60] [61 - 70] [71 - 80] tovább


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok