Ajánlott videóKörkép extra 2016.09.23.

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

KapcsolatokAz oldalt 7320452 alkalommal 4779241 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta
Hírrovatok

Helyi hír
Sport

Hírek

[1 - 10] [11 - 20] [21 - 30] [31 - 40] [41 - 50] tovább

Újra növényosztás

Újpest Önkormányzata idén is jó minőségű, Újpesten már bevált, jelentős díszítő értékkel bíró növényeket bocsát a közös használatú területekért tenni szándékozók rendelkezésére.

Sportfejlesztés teljes állami támogatással

Kézilabdapálya méretű edzőcsarnok, három füves és három műfüves nagypálya, jég- és curlingcsarnok, megújuló atlétikapálya, futókör hosszútávfutóknak, valamint streetball-, strandröplabda- és teniszpályák. Mind Újpesten, százszázalékos állami támogatással.

Ügyeleti rend a kormányablakokban a népszavazás hétvégéjén

A 2016. október 2-ai népszavazással kapcsolatosan Budapest Főváros Kormányhivatala kerületi hivatalainak kormányablakai és az I. kerület okmányirodája ügyeletet biztosít.

Így lehet átjelentkezni a népszavazás előtt

Jegyzői tájékoztató hirdetmény Budapest főváros IV. kerület Újpest választópolgárai részére 2016.10.02. napjára kitűzött országos népszavazással kapcsolatban. Belföldi, állandó lakóhelytől eltérő településre (fővárosi kerületbe) történő átjelentkezés.

Veszélyeshulladék-leadás

Újpest Önkormányzatának szervezésében 2016. október 15-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között lehetőség nyílik a háztartásoknál keletkező veszélyes hulladékok leadására.

Házhoz jöttek, házhoz mennek

Szeptembertől folytatódik a rendőrség Házhoz megyünk elnevezésű országos programja, amelyhez Újpest tavaly az elsők között csatlakozott. Az újpesti piac most is jó helyválasztásnak bizonyult, sokan tájékozódtak vagy éppen álltak meg egy rövid időre beszélgetni. A Házhoz megyünk szombatjait a bike safe program regisztrációja egészíti ki.

Autómentes nap a Homoktövisben

Fizika- és robotbemutatóval, bábelőadással, gulyásfőzéssel és még sok érdekességgel várt mindenkit a Káposztási Családok Egyesülete az autómentes nap alkalmából az Újpesti Homoktövis Általános Iskolában.

Turizmus őslakóknak

A Kulturális Örökség Napjain idén is több olyan újpesti intézmény nyitotta meg kapuit, amelyek hétköznap korlátozottan látogathatók. Szeptember 17-én és 18-án a Városháza, a Könyves’ a Műszaki Szakközép’ épületével ismerkedhettünk, és igen ígéretes volt a három felekezet három templomát végiglátogató helytörténeti séta is IVÁNYI JÁNOS Újpestért-díjas építőmérnök vezetésével. A templomépületek építészeti, történelmi jellemzőit jeles szakértők már több ízben bemutatták az Újpesti Napló és a Helytörténeti Értesítőben, itt az impresszióknak van helye.

Szüret 2016--ban

Napsütötte szőlőföldek, csacsogó, daloló emberek, munka után hatalmas mulatságok. Mit mondhatna még egy pesti gyerek 2016-ban a szüretről?

Bormonológ

Azt tudják ugye, hogy bennem az igazság. Persze, hogy tudják, hisz Maguk találták ki. Miként a többi, olykor kissé közhelyes mondást is rólam, melyek egyrészt azt bizonyítják, hogy mindig elragadtatják magukat, ha sokat fogyasztanak belőlem, másrészt pedig azt, hogy meghatározom a legfontosabb pillanataikat, átitatom a történelmüket, afféle civilizációs alap vagyok, ezt minden szerénytelenség nélkül állíthatom.

[1 - 10] [11 - 20] [21 - 30] [31 - 40] [41 - 50] tovább


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok