Köszöntöm Újpest honlapján!

Wintermantel Zsolt Köszöntő 
Újpest polgármestere 
Életrajz 
Videók 2011, 2012 
Hajrá Újpest 2011-2014 


Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere
Szavazás
Hamarosan újra itt a Városnapok. Ön melyik koncertet várja a legjobban?
A szabadtéri színház előadást
Fluort
Bogit
Szulák Andreát
A Neotont
Hobót
Az Intim Torna Illegált
A Zanzibárt
A Hősöket
A Halott Pénzt
A New Level Empire-t
A Dolly Rollt

Ajánlott videóUltrahang berendezést kapott a gyermek szakrendelő

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Kapcsolatok
Az oldalt 4434521 alkalommal 2848816 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta
Hírrovatok

Helyi hír
Sport

Hírek

[1 - 10] [11 - 20] [21 - 30] [31 - 40] [41 - 50] tovább

Városnapi életképek

Cserkészek, tanösvény, s nem utolsó sorban az ÚKTV is a Városnapok forgatagában.

Busz a múltból

Kora délután óta rója a köröket a nosztalgiabusz a városközponti Károlyi park és a káposztásmegyeri Jégcsarnok között. A közkedvelt Ikarus 311-es típusú járgány éppen ötven évvel ezelőtt állt először forgalomba, és akkori kisgyermek utasai mára már nagyszülőként nosztalgiáznak és viszik útra vele csillogó szemű unokáikat.

Vendégségben

Az újpesti nemzetiségi önkormányzatok idén is gazdag programmal érkeztek a Városnapokra. Jóvoltukból szombaton délelőtt fergeteges néptánc és gyönyörű népzene csalogatta a nagyszínpad elé a közönséget és a piacra érkezőket.

Bőrünk védelmében

Az Ifjúsági Házban délelőtt tíz óra óta nagy érdeklődés mellett folyik a bőrgyógyászati szűrővizsgálat. Dr. Ihász Judit bőrgyógyász, kozmetológus, klinikai onkológus másfél évtizede a Városnapok állandó orvos résztvevője. Az Újpestért-díjas doktornő a prevenciót nagyon fontosnak tartja, ezért is vállal térítésmentes szűrővizsgálatokat.

Egyedül a színpad közepén, a Városnapokon

A Távolság Gyermekei – mondhatnánk magyarul a Children of Distance magyar hiphop- és popcsapatot megnevezve, akik példaképük, Sub Bass Monster internetes fórumának tagjaiból verbuválódtak együttessé.

Tanévkezdéssel változik a menetrend

A tanítás megkezdésével életbe lép az iskolaidőszakban érvényes menetrend, így hétfőtől a nyári időszaknál jelentősen sűrűbben közlekednek a tömegközlekedési járművek. Több buszjáraton bővül az alacsonypadlós kínálat, Újpesten két olyan vonal is lesz, amin hétfőtől már csak alacsonypadlós busz közlekedik. Mindezeken felül további járatok – így például a 14-es villamos menetrendje is változik. Az alábbiakban az Újpestet érintő változásokat ismertetjük.

Ha szombat, akkor (is) Városnapok

A Szent István teret betöltő látogatókkal, jó hangulatú koncertekkel, szabadtéri színházzal, élményekkel teli kiállításokkal, megannyi látnivalót és élményt nyújtva zajlott az Újpest Városnapok csütörtöki és pénteki napja. Az augusztus 28-31. közötti programsorozatban minden látogató, résztvevő megtalálhatja a kedvére való szórakozást, kisgyermektől időskorúig.

Tanévnyitó a megújult Karinthyban

Több mint hatszáz diák, köztük kilencvenhat elsős kezdte meg a tanévet a homlokzatszigetelésen és nyílászárócserén átesett Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Az elsősök – tavalyhoz hasonlóan - az önkormányzat ajándékát vehették át a polgármestertől.

Szenvedélyük: Újpest és a fotózás

A város és a fotózás iránti szeretetéről 36 szerző 187 képpel tett tanúbizonyságot az Újpest Önkormányzata és az Újpesti Sajtó Kft. által idén (is) meghirdetett Újpesti Élet-képek 2014 fotópályázaton. A pályázatra amatőr fotósok jelentkezését várták a kiírók, életkori megkötés nélkül, s a beküldött pályamunkák a fotográfiai műfajok széles skáláján mozoghattak. A pályázat díjainak átadásával egy időben a legjobb képekből kiállítás nyílt az Újpest Városnapok keretében az Ifjúsági Ház Új Galériájában. Véletlen egybeesés, de jelképes, hogy a megnyitó augusztus 29-ére a Magyar Fotográfia Napjára esett.

„Nem élhetek muzsikaszó nélkül”

A címben említett gondolatot számosan osztják Újpesten, és a népdalok rajongói kívülről fújják a nótát is. Nem csoda, hogy pénteken kora délután, a Városnapok színpada előtt több százan együtt énekelték a kitűnő hangú nótaénekessel, Bányai Mártonnal együtt.

[1 - 10] [11 - 20] [21 - 30] [31 - 40] [41 - 50] tovább


Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Újpest Márkabolt Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park
Kapcsolatok