Ajánlott videóKörkép -3- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9823772 alkalommal 6655492 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Gondolatok, tanácsok, emlékek. Meseszép gyerekrajzok méhecskével, brokkolival, árusokkal, városunk címere, a régi piac egy darabja és az Újpesti Napló aktuális melléklete képzeletbeli lila-fehér űrhajóval és az örök húslevessel 2316-ban. Üzenetek a múltból, a jelenből a jövőnek egy időkapszulába mentve, amit az új Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont alapkövével együtt helyeztek el, május 23-án.Címkék:
Piac
„Nekünk sokat jelentett a régi piac is, mert már nagyszüleink, szüleink is ide jártak vásárolni. Ekkor még lovas kocsival hordták a termelők a portékáikat. Kívánjuk, hogy unokáink, dédunokáink is hosszú ideig használják és élvezzék az új komplexumot!” Így üzentek a Bársonyszív Idősek Klubja tagjai és dolgozói a jövő nemzedékének. Nem csak ők hagytak örök emléket, minden korosztály megtette ezt. Szép számmal érkeztek üzenetek az Újpest-Káposztásmegyer Facebook-oldalra is, a csodálatos rajzokat pedig a Park Óvoda gyermekcsoportjai készítették, hogy megmutassák, milyennek is látják ők a piacot, a mi piacunkat. A színes, gyümölcsökkel teli alkotásokból és gondolatokból egyértelműen kiderül, a piac minden korosztály szívéhez közel áll, kikapcsolódás, találkozási és kiindulópont, kötődés, család, közösség. Ugyanakkora élmény, akkor is, ha csak fél kiló babért szaladunk ki, vagy épp a szombat délelőtti nagybevásárlás zajlik. A zöldségek, a savanyúságok illata és a jellegzetes zsivaj. Nincs még egy olyan, mint a mi piacunk illata és zsivaja. A gyerekek rajzai szinte meg is elevenedtek, amikor a piacfelügyelő, Práger Ferenc Újpest Önkormányzata nevében hatalmas láda eperrel és gyümölcskosárral köszönte meg a gyerekek rajzait. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere elmondta, az új piac építésének tervezése és a megvalósítás során is alapvető szempont volt megőrizni azt, amit szeretünk, amihez mi, újpestiek kötődünk. Ez a cél ihlette az új Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építésének mottóját: „Hagyományt építünk.”

DV + VG
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye