Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóRendőrségi percek (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9073740 alkalommal 6111058 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megkezdődik az új piac építése


A kiviteli szerződések aláírását követően hamarosan megkezdődhet az új Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont építése, amely a tervek szerint 2017 nyarától nyitja meg kapuit. A szerződéseket a két kivitelező cég ügyvezetője, valamint az Újpesti Vagyonkezelő vezérigazgatója október 29-én írták alá.Címkék:
Piac
Dr. Telek Zoltán, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint az elmúlt időszak legnagyobb, egyösszegű beruházására kerül most sor. Újpest egy újabb jelképpel büszkélkedhet majd.

Magáról a beruházásról még 2013 júniusában határozott a képviselő-testület. Az előkészítés keretében a Szent István tér 21. szám alatti teljesen megújult épületbe költözött át a plébánia és lebontották a régi, romos épületeket.

A mélyépítési- és közműépítési munkák kivitelezője a Hídépítő & SoletancheBachy Mélyalapozó Kft. lesz, míg a szerkezet- és magasépítési munkálatokat a Kalotherm Építőipari Zrt. végzi. Előbbi képviseletében Gombos Balázs ügyvezető, utóbbi képviseletében pedig Szabó Lajos ügyvezető írta alá a szerződést. Az építkezés pedig november első napjaiban kezdődik.


Több mint vásárcsarnok
Az épület kétszintes mélygarázsa nem csupán parkolóként, hanem árufeltöltő helyként is szolgál majd. A földszinten és az első emeleten lesz a vásárcsarnok, a hagyományos piaci standok a földszinten kapnak helyet, a hentes- és élelmiszerüzletek az első emeleten lesznek. A vásárlók belső közlekedését felvonók, mozgólépcsők és lépcsőházak szolgálják ki, az árut pedig teherlifteken lehet majd felhordani a mélygarázsból. A második-harmadik emeleten rendezvényközpont és tetőkert kap helyet. A kulturális központban több mint ötszáz ülő- és közel ezer állóhely lesz.

A régi piac működni fog, de lesznek forgalomkorlátozások
A régi piac a kivitelezés teljes ideje alatt a hét minden napján nyitva lesz. Az építkezéssel kapcsolatos kényelmetlenségek minimalizálása érdekében a munkálatok során a kivitelezők, a piac vezetése és az önkormányzat illetékesei folyamatosan egyeztetnek. Közlekedési változások, forgalomterelés is várható, amely időszakos és átmeneti jelleggel érinti majd a 147-es buszt is. Változik majd az áruszállítás és a parkolás rendje is.

Kép és szöveg: M. Orbán AndrásKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok