Ajánlott videóKörkép -3- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824167 alkalommal 6655786 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tervek szerint halad a Görgey


Két hónapja kezdődtek meg az építkezési munkálatok a Görgey Artúr út Rózsa és a Szilágyi utca közötti szakaszán. A felújítás a tervek szerint halad, így várhatón jövő év elején már rá sem lehet majd ismerni Budapest egyik legrégebben felújított utcájára.Címkék:
Görgey
– Faltól falig újjá építjük az utcát, a villamospályát, és a macskakő sem okoz többé majd gondot a Görgey úton közlekedőknek – mondja Rádi Attila alpolgármester.
– Az út teljes hosszában egy kerékpárutat is kialakítunk, ami jelentősen megkönnyíti a környezetbarát közlekedést. Végül rendezni fogjuk a parkolást. Az út két szélén a régi kockakövek visszaépítésével parkolósávokat alakítunk ki.

A felújítás két fő ütemben történik majd, várhatóan jövő év elejére fejeződnek be a munkálatok.
– Jelenleg az első ütem zajlik, ami a Rózsa utca és a Rákospalota- Újpest Vasútállomás közti területet öleli fel. Ennek a szakasznak a rekonstrukciója június végén fejeződik be. Nyár közepén lesz egy ütemváltás. A második ütemben a 14-es és a 12-es villamos Görgey úti szakaszán villamospótlásra lesz szükség – mondja Horn Gergely a BKK divízióvezetője.

Az elmúlt két hónapban is jelentős változások történtek a felújítás alatt álló szakaszon. A jobb villamosvágány cseréje és a járdaépítés már a szülőotthonnál tart. A közműépítés és az aknafedők cseréje befejeződött. A felsővezeték-tartó oszlopokat az útszakasz egyik oldalán teljesen kicserélték.
– Rendben folyik a munka. Nagyon nagy műszaki problémákkal eddig nem szembesültünk, ütemterv szerint halad a kivitelezés és előreláthatólag nem lesz csúszás – teszi hozzá Horn Gergely.

D.V.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye