Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9825578 alkalommal 6656896 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Hosszú távra terveznek


Újpest 2020 néven készül Újpest középtávú (a következő 5-6 évet felölelő) fejlesztési terve, hivatalos nevén az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS). Ehhez azonban nélkülözhetetlen egy 15-20 évre szóló, hosszú távú vízió megalkotása is, így az önkormányzat döntött a Településfejlesztési koncepció (TFK) kidolgozásáról is.Címkék:
Stratégia
Nem újkeletű dologról van szó. Eddig is léteztek ilyen dokumentumok, de két szempontból jelentősen eltérnek a most születő tervektől. Egyrészt Újpest jelenleg hatályos Városfejlesztési koncepciója és Integrált Városfejlesztési Stratégiája is 2008-ban készült az akkori jogi környezetnek és várospolitikai elvárásoknak megfelelően. Másrészt mindkét anyag a helyiek minimális bevonásával, hivatalos döntések és nem közösségi konzultáció eredményeként jött létre.

A gyors társadalmi, gazdasági és főleg jogszabályi változások, illetve az Európai Unió új költségvetési ciklusának kezdete szükségessé teszik egy új TFK és ITS elkészítését. Újpest fejlődése új lendületet és irányt kap a jövőben. Az Újpest 2020 elnevezésű kezdeményezés célja az új TFK és ITS megalkotása.

A korábbi gyakorlattól eltérően, és annak tapasztalatain okulva a városatyák egy széles körű, az újpesti társadalom lehető legtöbb szegmensét lefedő közösségi konzultáció lefolytatása mellett határoztak.

"Ezek eredménye alakítja majd városunk jövőjét. Így haladunk előre megint. Együtt, összefogva, egymással párbeszédben." - írja a folyamatról Wintermantel Zsolt a blogjában.

A hatékony együttműködés, és eredményes együtt gondolkodás érdekében a polgármester felhívással fordult az itt működő civil szervezetek, egyesületek, vállalkozások, egyházak felé, amelyben arra kérte fel őket, hogy képviseltessék magukat az ITS és a TFK előkészítésével és kidolgozásával foglalkozó munkacsoportokban. Három ilyen testület jött létre, három különböző szakterületre: gazdasági, környezeti és humán feladatok, tervek kidolgozására. Ezekbe várják most a bekapcsolódni vágyó szervezetek jelentkezését, a strategia@ujpest.hu e-mail címen.

" Mind az évek óta sikeresen működő Újpesti Párbeszéd, mind a Gazdasági Klub, vagy a számos egyéb egyeztető fórum azt bizonyítja, hogy az újpestiek közössége egyre erősebb, még tovább erősödött a lokálpatriotizmus. És ez így jó, ettől lesz Újpest egyre sikeresebb minden területen. Vallom, hogy Újpest az itt élő embereké, itt tehát annak kell történnie, amit közösen eltervezünk" - olvasható a polgármester által aláírt felhívásban.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye