Ajánlott videóKörkép -1- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824167 alkalommal 6655786 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Görgey

Minden, amit a felújításról tudni kell


Február 7-vel megkezdődnek az építkezési munkálatok a Görgey Artúr út Rózsa és a Szilágyi utca közötti szakaszán. A beruházás során nem csak az úttest újul meg, hanem a 12-es és a 14-es villamos pályája és megállói is, valamint kétirányú kerékpársáv épül.Címkék:
Görgey
Az építkezés első üteme várhatóan 2015. június közepéig tart. Ez idő alatt szünetel a 12-es villamosok közlekedése teljes vonalon, a 14-es villamosok közlekedése Káposztásmegyer végállomás és a Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet között. Helyettük 12-es és 14-es jelzéssel pótlóbuszok közlekednek a külső végállomások és Újpest-központ között. A felújítás idejére változik továbbá a 25-ös, a 30-as, a 30A a 96-os, a 121-es, a 126-os, a 126A, a 196-os, a 196A, a 220-as, a 230-as és a 296-os autóbuszok közlekedése. Új autóbuszjáratok indulnak 14E jelzéssel Újpest-Központ M és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között és 270-es jelzéssel Rákospalota, Csömöri-patak és Újpest-Központ M között. A teljes felújítás közel 2 milliárd forintból valósul meg, és várhatóan 2016. február végéig tart.

Változás a közúti közlekedésben
A Görgey Artúr út és a Szilágyi utca csomópontjának a lezárását követően a Szilágyi utcán közlekedő autósok nem hajthatnak be és ki a Görgey Artúr útra. A közlekedést a csomópontban jelzőlámpás forgalomirányítás segíti. Az István út és a Károlyi utca csomópontjában az István út jelenlegi, észak felé vezető 3 sávjából a balra kanyarodó és visszafordító sáv eredeti helyén megszűnik, amire a középső egyenes sáv lesz kijelölve. A jelenlegi két egyenes sáv helyett így csak egy sávon lehet egyenesen haladni, ezért a torlódások csökkentése érdekében ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítást vezetnek be. A munkálatok miatt a Rózsa utca–Görgey Artúr utca–Kiss János utca–Árpád út által határolt lakótelep járműforgalma a Görgey Artúr út irányába nem, vagy csak korlátozottan tud haladni, ezért a Závodszky Zoltán utca–Rózsa utca csomópont forgalmi rendje is módosul: a csomópont jelzőlámpáinak az áthelyezésével megengedett lesz a Závodszky Zoltán utcából a balra kanyarodás a belváros irányába.
A felújítás és a területrendezés miatt fakivágásokra lesz szükség. Elsőként a Jósika utcai torkolatban vágnak ki három fát, bontás és építéstechnológiai okok miatt. Ezek a fák a favédelmi tervben is kivágásra jelöltek, érvényes fakivágási engedéllyel rendelkezik a beruházó. A többi kivágásra kijelölt fa eltávolítását a munkák megkezdése előtti hétvégén, illetve azután végzik.

14-es villamos
Február 7-én és 8-án egész nap a Lehel tér M és Újpest-Központ M között közlekedik.
Február 9-én üzemkezdettől, várhatóan 2015. június közepéig, a Lehel tér M és az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet között jár.

12-es pótlóbusz
Hétköznapokon üzemkezdettől 21 óráig 12-es jelzéssel közlekedik.
Rákospalota, Kossuth utca felé közlekedő pótlóbusz útvonala: Újpest-Központ M (30-as stb. autóbusz megállóhelye)–István út-Görgey Artúr út–Szent Imre utca–Leiningen Károly utca–Vécsey Károly utca–Szilágyi utca–Fóti út–aluljáró–Pozsony utca–Fő utca–Rákospalota, Kossuth utca Újpest-Központ M felé közlekedő pótlóbusz útvonala: Rákospalota, Kossuth utca (125-ös stb. autóbusz megállóhelye)–Fő út–Kajár utca–Pozsony utca – aluljáró–Fóti út–Szilágyi utca–felüljáró–Szilágyi utca–Árpád út–Rózsa utca–Görgey Artúr út–István út–Újpest-Központ M

14-es pótlóbusz
Február 7-én üzemkezdettől a 14-es villamos helyett 14-es jelzésű pótlóbusz közlekedik.
Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak felé közlekedő pótlóbusz útvonala: Újpest-Központ M (30-as stb. autóbusz megállóhelye)–István út–Görgey Artúr út–Szent Imre utca–Leiningen Károly utca–Vécsey Károly utca–Szilágyi utca–Külső Szilágyi út–Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak.
Újpest-Központ M felé közlekedő pótlóbusz útvonala: Káposztásmegyer, Mogyoródi-Patak (ideiglenes megállóhely)–Külső Szilágyi út–Szilágyi utca–Árpád út–Rózsa utca–Görgey Artúr út–István út–Újpest-Központ M

14E pótlóbusz
Újpest-Központ M és Káposztásmegyer (30-as stb. autóbusz megállóhelye), Mogyoródi-patak között közlekedik az Újpest Központ M–István út–Árpád út–Szilágyi utca–Külső Szilágyi út–Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak (126-os stb. autóbusz megállóhelye) útvonalon és vissza.

270-es autóbusz
270-es jelzéssel, elsőajtós felszállási rend szerint közlekedő új buszjárat indul, mely a 12-es villamospótló és a 170-es autóbuszok helyett hétköznapokon késő este és hétvégén egész nap közlekedik Rákospalota, Csömöri-patak és Újpest-Központ M között.
Rákospalota, Csömöri-patak felé közlekedő 270-es autóbusz útvonala: Újpest-Központ M (170-es stb. autóbusz megállóhelye)–Árpád út–István út–Petőfi utca–Kassai utca–Árpád út–aluljáró–Szilágyi utca–Fóti út–aluljáró–Géza fejedelem tér–Pozsony utca–Fő út–Csobogós utca–Közvágóhíd utca–Kovácsi Kálmán tér–Károlyi Sándor út–Székely Elek út–Harsányi Kálmán utca–Rákospalota, Csömöri-Patak
Újpest-Központ M irányába közlekedő 270-es autóbusz útvonala: Rákospalota, Csömöri-patak (170-es stb. autóbusz megállóhelye)–Harsányi Kálmán utca–Visonta utca–Kanizsai Dorottya utca–Székely Elek út–Károlyi Sándor út–Kovácsi Kálmán tér–Közvágóhíd utca–Csobogós utca–Fő út–Kajár utca–Pozsony utca–Géza fejedelem tér–aluljáró–Fóti út–Szilágyi utca–Árpád út–Újpest-Központ M

96-os autóbusz
Az Újpalota, Szentmihályi út felé közlekedő 96-os autóbusz a Leiningen Károly utcáig menetrend szerinti útvonalon, majd a Vécsey Károly utca–Szilágyi utca terelt útvonal után újra a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Vécsey Károly utca, a Szent László tér, az Újpesti rendelőintézet és a Szülőotthon megállókat. Az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:
• Vécsey Károly utca: a Vécsey Károly utca 47.
• Jósika utca: a Vécsey Károly utca 75.
• Dessewffy utca: a Vécsey Károly utca 111.

Az Újpest, Fóti út felé közlekedő 96-os autóbusz a Szilágyi utcáig menetrend szerinti útvonalon–majd az Árpád út–Rózsa utca–Szent Imre utca terelt útvonal után ismét a menetrend szerinti útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Szülőotthon megállót. Az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:
• Árpád út: 121-es autóbusz megállóhelye
• Víztorony: 25-ös, stb. autóbuszok megállóhelye
• Árpád Kórház: 25-ös stb. autóbuszok megállóhelye
• Árpád üzletház: 20E autóbusz megállóhelye
• Deák Ferenc utca / Rózsa utca: 20E autóbusz megállóhelye

Február 9-től
121-es autóbusz
A Rákospalota-Újpest vasútállomás felé közlekedő 121-es autóbusz a Szilágyi utcáig menetrend szerinti útvonalon, majd a Szilágyi utca módosított útvonalon éri el a Rákospalota-Újpest Vasútállomást, ezért nem érinti a Kiss János utca és a Görgey Artúr út megállóhelyeket.

VÉGÁLLOMÁSI RENDEK VÁLTOZÁSA, FEBRUÁR 7-ÉTŐL A FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK VÉGÉIG.

25-ÖS AUTÓBUSZ
A 25-ös autóbusz végállomása átkerül az Újpest-Központ M (Munkásotthon utca) megállóhelyre, ezért a megszokott végállomás ennek a járatnak csak a megállóhelyeként működik.

30-AS, 30A, 230-AS AUTÓBUSZOK
A Keleti pályaudvar M irányába közlekedő 30-as, 30A és 230-as autóbuszok Újpest-Központ M (Munkásotthon utca) megállóhelye ideiglenesen a 25-ös autóbuszok menetrendi végállomására kerül.

220-AS AUTÓBUSZ
A 220-as autóbusz Újpest-Központ M végállomása a 170-es, 270-es, 914-es, 914A, 950-es autóbuszok megállója után kihelyezett ideiglenes megállóba kerül

196-OS, 196A AUTÓBUSZOK
Az Újpalota, Szentmihályi út irányába közlekedő 196-os és 196A autóbuszok Újpest-Központ M megállóhelye a 104-es, a 104A, a 204-es, a 950-es és a 950A autóbuszok Újpest-Központ M megállóhelyére kerül.

126A AUTÓBUSZ
A 126A autóbuszok Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak megállóhelyét a 122-es autóbusz megállójába kerül.

126-OS, 296-OS AUTÓBUSZOK
Káposztásmegyer, Szilas-patak, valamint Újpalota, Szentmihályi út irányába közlekedő 126-os és 296-os autóbusz Káposztásmegyer és Mogyoródi-patak megállóhelye a Homoktövis utcába a Kőrösbánya utca torkolata elé kerül.

Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye