Ajánlott videóKulturkáló -1- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9816905 alkalommal 6651021 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Vasárnap is piacnap!


Az Újpesti Párbeszédben többször felmerült, hogy mind a vásárlóknak, mind az árusoknak kedvezne a vasárnapi nyitva tartás. A képviselő-testület, az újpestiek kívánságával összhangban, január 29-én megszavazta az új nyitvatartási rendet.Címkék:
Piac
Répa, zeller, karalábé, friss hús. Egy tisztességes vasárnapi leves hozzávalói. Az újpesti piacon minden beszerezhető, március közepétől a hét minden napján. Az Újpesti Párbeszédben többször felmerült, hogy mind a vásárlóknak, mind az árusoknak kedvezne a vasárnapi nyitva tartás. A képviselő-testület, az újpestiek kívánságával összhangban, január 29-én megszavazta az új nyitvatartási rendet.

A szombati bevásárlólista telezsúfolása helyett menjünk inkább az újpesti piacra, vasárnap is. Újpest Önkormányzatának képviselő-testülete január 29-én megszavazta a piacok és a vásárcsarnokok létesítéséről és működésük rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítását. Ennek eredményeként március 16-ától az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok a hét minden napján nyitva lesz. A piac új nyitva tartásáról és a rendeletmódosítás apropójáról dr. Molnár Szabolcs alpolgármestert kérdeztük.

– Több szempontból is megközelíthetjük ezt a döntést. Újpest Önkormányzata lakossági kezdeményezésre 2013-ban útjára indította a Piac Placcot, amely az évtizedek óta itt működő piachoz kapcsolódó rendezvény. Nagyon nagy volt az érdeklődés, ezért úgy döntöttünk, hogy ha az időjárás is engedi, akkor idén már februárban elindítjuk. A Piac Placcal kapcsolatban a csarnokban lévő árusok visszajelzése is pozitív. A most januárban indított regisztráció első napján már háromszázan jelentkeztek a helyekre. Népszerűsége miatt úgy döntöttünk, hogy nem csak szombatonként, hanem vasárnaponként is kinyit majd a placc. A másik fontos szempont volt, hogy a különböző főtéri rendezvényeken úgy érzékeltük, az újpestiek igényelnék, ha vasárnap is lenne élet a Szent István téren és a vásárcsarnokban. Döntésünk harmadik apropója, hogy a vasárnapi zárva tartással megváltozott a jogszabályi környezet. Azt a megoldást láttuk jónak, ha átszervezzük a piac nyitvatartási és működési rendjét – mondja az alpolgármester.

A piacról szóló rendelet eddig azt mondta ki, hogy hétfőtől szombatig lehet nyitva, és a polgármester esetenként elrendelheti a vasárnapi nyitva tartást, de ez Újpesten nem volt gyakorlat. Az új rendelet szerint hétfőtől vasárnapig lehet nyitva a piac. Az üzleteknek és a tartós asztalbérlőknek heti hat napot kell nyitva tartaniuk, pihenőnapjukat pedig a piacvezetővel egyeztetve maguk határozzák meg. Az új rendelet március 16-ától lép életbe, március 21-én és 22-én pedig már kétnapos Piac és Piac Placc várja az újpestieket.

– A vásárlók és a kereskedők is egyértelműen örülnek a vasárnapi nyitva tartásnak– mondja Práger Ferenc, az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok vezetője.
– Rendszeres piacozók vagyunk, mindent itt szerzünk be – meséli Sára néni. – Korábban is felmerült már, hogy jó lenne, ha egész hétvégén nyitva lenne a piac, és a nagybevásárlást vasárnap reggel intézhetnénk el. Nagyon örülünk a döntésnek.

D.V.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye