Ajánlott videóKörkép -2- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824167 alkalommal 6655786 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Réges-régen egy…


Mérföldkőhöz érkezett a Görgey Artúr út réges-régen kezdődött története, amely hamarosan a végéhez ér, bár az ide vezető út, akárcsak a Görgey, elég rögös volt.Címkék:
Görgey
Ahogy azt a legtöbb újpesti tudja és tapasztalja, a Görgey Artúr út Budapest egyik legrosszabb állapotú, legrégebben felújított útja. A burkolatot utoljára 1957-ben cserélték, a meglévő villamospálya 1975-ben épült. A 2010-es önkormányzati választásokat követően kiderült, hogy bár régóta indokolt lett volna, mégsem készültek a Görgey út felújítására vonatkozóan tervek. Újpest új városvezetése elkezdte a szabályozási (helyi és fővárosi) tervek elkészítését, egyeztetését és elfogadtatását. Mindez hosszú időt vett igénybe. A tervezés megkezdését követőn Újpest Önkormányzatának forráshoz kellett jutnia a fővárosi költségvetésből. A főváros 2013-ban mondott igent a Görgey út felújítására. Nagy István és Wintermantel Zsolt fővárosi képviselők javaslatára két milliárd forintot különítettek el a munkálatokra.

A 2014 tavaszán indult felújítás első lépésként a csatorna- és vízvezeték-hálózat cseréjét végezték el, úgy, hogy a munkálatok a tömegközlekedést csak kismértékben akadályozták. Mindeközben zajlott az engedélyeztetés és a közbeszerzési eljárás folyamata. A kivitelező céggel a szerződést 2014. november 28-án írta alá a Budapesti Közlekedési Központ.

– Én, és feltételezem, minden újpesti, nagyon várjuk már, hogy megújuljon a Görgey út – mondja Kovács Péter. Itt van az SZTK, így többségünknek kikerülhetetlen ez az út, amelynek állapota egyre több bosszúságot okozott.

A február elején kezdődő építkezés során a Görgey út teljes szélességében új burkolatot kap, az út mellett új parkolók és kerékpársávok épülnek, a járdák és az út menti zöldsávok is megújulnak. A villamos vadonatúj sínpályán közlekedik majd, a felsővezeték-hálózatot és a közvilágítást kicserélik. Az utasok biztonságosabb és kényelmesebb közlekedésének érdekében minden megállóban akadálymentes peronok épülnek. A felújítás két ütemben történik majd. Az elsőben a Rákospalota-Újpest vasútállomás és az SZTK közötti szakasz készül el, a másodikban pedig az SZTK-Külvárosi kávéház közötti szakasz újul meg. Az építkezés teljes befejezése 2016 tavaszára várható.

A FELÚJÍTÁS ELSŐ ÜTEME
A építkezés első szakasza február elején kezdődik, és kb. 150 napig tart, amely során a SZTK és a Vasútállomás közötti útszakasz kerül lezárásra. A 14-es villamosok a SZTK-ig közlekednek majd, ahol ideiglenes végállomás kerül kialakításra. A tömegközlekedés biztosítása érdekében Újpest-Központból villamospótló buszjáratok közlekednek majd 12B, 14B, és 14E számozással.
A 14E (expressz) busz az Árpád út – Szilágyi utca – Külső Szilágyi út útvonalon biztosít majd közvetlen és gyors kapcsolatot Káposztásmegyerrel. A 12B és a 14B villamospótló buszjárat a 14E által nem érintett megállók érintésével közlekedik majd Rákospalotára és Káposztásmegyerre.

Ú. N.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye