Ajánlott videóKörkép -4- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9812302 alkalommal 6648012 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Gyermekprogramok a Magyar Kultúra Napján


A Magyar Kultúra Napján, január 22-én, különleges élményben lesz része az Újpesti Cseriti gyermekeinek.Címkék:
Cseriti
A nagyobbak 14 órától a Fővárosi Nagycirkusz ünnepi műsorát nézhetik meg. A régi idők fényét idéző Magyar Cirkuszcsillagok című műsor olyan sztárokat vonultat fel az arénában, akikre az elmúlt években, évtizedekben a legbüszkébbek lehettünk. Fellép Pintér Tibor a Magyar Lovas Színház művészeivel. Az előadásban – születésének 130. évfordulójának alkalmából – különleges műsorblokkal emlékeznek meg a két világháború közötti időszak egyik legsikeresebb magyar cirkuszművészéről, a gyerekek kedvencéről, Zoli bohócról.

A fiatalabb korosztály 15 órától a Vigadóban mulathat, a Szervusztok,pajtikák! című bábelőadáson. Kemény Henrik, Kossuth-díjas, egyedülálló tehetségű vásári bábos a Korngut család évszázados hagyományát folytatva harmadik generációs bábjátékos volt. Nyolcvan éven keresztül aktívan bábozott. Kivételes mestere volt a vásári hagyományok továbbfejlesztésének, de nagy hatást gyakorolt a kortárs magyar bábművészetre is. Tagja volt az Állami Bábszínháznak. Személye összekapcsolta a magyar bábozás vándorló, népi hagyományait az esztétikailag kiforrott, kortárs kísérletekkel. Legnépszerűbb bábfigurája Vitéz László, a piros sipkás, vidám fickó, aki palacsintasütőjével tanítja móresre a „csokipofákat”, azaz az ördögöket és magát a halált is. A programhoz kapcsolódik Kemény Henrik kiállítása a Vigadó Galériában.

D.V.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye