Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóKörkép -1- (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9098590 alkalommal 6128908 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Lecsófesztivál a piacon


Azokat, akik múlt szombaton délelőtt a piac felé vették útjukat, mi tagadás, az orruknál fogva vezették. Régi hagyományként a beszökő őszt köszöntötték lecsófesztivállal az árusok. Ez alkalommal nemcsak portékájukat kínálták, meg is főzték egy részét.Címkék:
Piac
Hat kereskedő, köztük őstermelők, és ráadásként a Piacfelügyelőség  egy-egy csapatot alkotva  reggel –ha lehet- még korábban kelt, hogy az otthon megfőzött lecsót körbekínálják a vásárlók között.

A szerencsés vásárlók rögtön ítéletet is mondtak, tesztelték, melyik csapat alkotása ízlett leginkább. A magyar ételklasszikusok sorába tartozó lecsóról  a piaci kóstolók megállapították: ráillik a mondás: ahány ház annyi szokás. Ki dinsztelte, ki pirította  a hagymát,  egyik csapat kockázta, másik hosszú vékony csíkokra vágta a paprikát, ki dúsan megrakta paradicsommal, bő lére eresztette, mások elfőzték a levét. Volt benne füstölt kolbász, lecsókolbász, tojás, rizs, kondéronként, avagy egybefőzve.


A kóstolásba Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt is beszállt, a hétvégi cekkert kis időre  hátrahagyva alaposan ízlelgette a versenyzők főztjét, és a vendéglátókkal megvitatta az elkészítés mikéntjét.  Persze magasrangú vendég ide, vagy oda, egy voksot adhatott csak le ő is az általa legízletesebben főző lecsós csapat javára.


A lecsófesztivál  vándorserlege a szavazást követően az 5-ös csapaté, a Tomahatsh Bt-é lett, akik zöldség-és gyümölcskereskedők, és akik egy éven át, a következő lecsófesztiválig őrizhetik a trófeát. A vásárlók pedig már gondolatban a november 13-i Márton–napi libanapra készíthetik gyomrukat, amikor ludaskása és egyéb, -ma még meglepetésként őrzött- finomságok várják őket.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok