Ajánlott videóKulturkáló (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824167 alkalommal 6655786 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Aláírtuk a szerződést: teljesen megújul az újpesti Görgey Artúr utca


A Budapesti Közlekedési Központ 2014. november 28-án, pénteken aláírta a főváros legrosszabb állapotú útszakasza, az újpesti Görgey Artúr utca teljes felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést. A BKK által meghonosított komplex szemléletű felújítás szerint nem csak az úttest újul meg, hanem a 12-es és a 14-es villamos pályája is. Kétirányú kerékpársávot is kialakítunk, hiszen a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy Újpesten is javuljanak a kerékpáros közlekedés feltételei. A munka 2015 elején indul.Címkék:
Görgey
Az újpesti Görgey Artúr utca útburkolatának állapota mára olyannyira leromlott, hogy a közlekedés ezen a szakaszon veszélyessé vált. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere kezdeményezésére felújítja a IV. kerületben található utca burkolatát és a villamosvágányokat. Az erről szóló szerződést 2014. november 28-án írta alá a BKK és a Colas Alterra Zrt. A felújítás a BKK által meghonosított szemlélet szerint nem csak aszfaltozást jelent: teljesen megújul a 12-es és a 14-es villamos pályája is és kerékpársávokat is építünk, egyszerre gondolva a gyalogosokra, a kerékpárosokra, a villamossal és busszal utazókra és természetesen az autóval közlekedőkre is.

A Görgey Artúr utca Budapest legrégebben felújított utcája. A burkolatot utoljára 1957-ben cserélték, a meglévő villamospálya 1975-ben épült. Az út rossz állapota miatt a személyautók is évek óta a vágányokra kényszerülnek. A nagypaneles villamospálya állapota is olyan mértékben leromlott, hogy a 12-es és 14-es villamos csak csökkentett sebességgel haladhat rajta. Mivel nincs kiépített megálló, az utasok az úttestre szállnak le.

Akadálymentes villamosmegállók

A munka során új, bazaltbeton burkolatú, csendes villamospálya épül, melyen a személyautók is közlekedhetnek. Az úttest két oldalán parkolósávok lesznek. A Vécsey Károly utcánál visszaépül a korábban elbontott vágánykapcsolat, tehát szükség esetén lehetséges a villamosok visszafordítása.

A Corvin utcai és a Deák Ferenc utcai villamosmegállót összevonjuk, az új megálló a Kiss Ernő utcánál lesz. Mindenhol akadálymentes, 26 cm szegélymagasságú peronok épülnek térkő burkolattal, a villamosokra így kényelmesebben és biztonságosabban lehet fel-, illetve róluk leszállni. A csatlakozó járdák is térkő burkolatot kapnak, valamint a terület fásításáról is gondoskodunk. A kockakő burkolat eltűnik, a teljes útpályát felújítjuk (ahogyan a rajta lévő felsővezeték-hálózatot is), új tartóoszlopokat állítunk, és megújul az áramellátás. A közvilágítási rendszer is újjászületik: a világítótestek a felsővezeték-tartó oszlopokra kerülnek.

Új kerékpársávok Újpesten is

A BKK számára kiemelten fontos a környezettudatos közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy Újpest lakói is tiszta és fenntartható környezetben élhessenek. A BKK a fővárosi utak forgalomtechnikai kezelőjeként minden fejlesztés során igyekszik a kerékpáros közlekedés számára is a lehető legjobb megoldást megtalálni. Ezt a célt szem előtt tartva a Görgey Artúr utca felújításakor az út mellett aszfaltozott kerékpársávokat alakítunk ki.

A felújítás három ütemben történik. Az elsőben az István út és a Rózsa utca közötti szakasz készül el az utca teljes szélességű lezárásával. A másodikban (az első ütemmel egy időben) a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz déli oldala, a harmadikban pedig a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz északi oldala újulhat meg. A Rózsa és a Szilágyi utca közötti szakasz két részben történő rekonstrukciója azért szükséges, hogy az itt található ingatlanokat a lakók az építkezés teljes ideje alatt megközelíthessék.

BKKKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye