Ajánlott videóKörkép extra (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824166 alkalommal 6655785 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Folytatódik a Görgey utca felújítása


Az újpesti Görgey Artúr utca útburkolatának állapota mára olyannyira leromlott, hogy a közlekedés ezen a szakaszon veszélyessé vált. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ Wintermantel Zsolt Újpest polgármestere kezdeményezésére felújítja az utca burkolatát és a villamosvágányokat. Az erről szóló szerződést 2014. november 28-án írta alá a BKK és a Colas Alterra Zrt.Címkék:
Görgey
Budapest legrégebben felújított utcája
A Görgey Artúr utca Budapest legrégebben felújított utcája. A burkolatot utoljára 1957-ben cserélték, a meglévő villamospálya 1975-ben épült. Az út rossz állapota miatt a személyautók is évek óta a vágányokra kényszerülnek. A nagypaneles villamospálya állapota is olyan mértékben leromlott, hogy a 12-es és 14-es villamos csak csökkentett sebességgel haladhat rajta. Mivel nincs kiépített megálló, az utasok az úttestre szállnak le.

Kezdetek
A 2010-es önkormányzati választásokon Tarlós Istvánt főpolgármesterré, Wintermantel Zsoltot Újpest polgármesterévé választották. A fejlesztési-, felújítási programok áttekintésénél kiderült, a Görgey utca felújításáról nem készültek tervek. A probléma olyannyira háttérbe szorult, hogy sem szabályozási tervek, sem a telekalakítások nem voltak rendben.
Újpest városvezetése elkezdte a szabályozási (helyi és fővárosi) tervek elkészítését, egyeztetését és elfogadtatását, valamint megkezdődtek a szükséges telekalakítások. A tervek egyeztetése és engedélyezése hosszú időbe telt, hiszen a villamos miatt vasúthatósági engedély is kellett, de sikerült! Minden szükséges engedély rendelkezésre állt. Az engedélyeztetést követően Újpest Önkormányzatának forráshoz kellett jutnia a Fővárosi Költségvetésben. Nagy István és Wintermantel Zsolt fővárosi képviselők javaslatára két milliárd forintot különítettek el a Görgey utca felújítására, így kiírásra kerülhetett a nyílt, nemzetközi eljárásrend szerinti közbeszerzés.

Biztos út a folytatáshoz
Idén tavasszal elkészült a Görgey utca csatornázása, majd nyáron és kora ősszel a vízvezeték-hálózatot cserélték teljesen újra. Mindeközben a közbeszerzési eljárás során kiderült, hogy az érvényes és legjobb árajánlat is 2,4 milliárd forint, ezért többlet forrás biztosítására volt szükség. A Fővárosi Közgyűlésben november 26-án döntöttek a forrás biztosításáról. Az erről szóló szerződést pedig november 28-án írta alá a BKK és a Colas Alterra Zrt.
Aláírt szerződés biztosítja: a Görgey utca teljes hosszában és szélességében megújul!

A felújítás további menete
A munkálatok a tél elmúltával folytatódnak majd. A Görgey úton teljes szélességében új burkolat épül, az út mellett aszfaltozott parkolók és kerékpársávok lesznek kialakítva. A villamos vadonatúj sínpályát kap, és a felsővezeték-hálózat is teljesen megújul. Az utasok biztonságosabb és kényelmesebb közlekedésének érdekében minden megállóban akadálymentes peronok épülnek majd. A felújítás három ütemben történik majd. Az elsőben az István út és a Rózsa utca közötti szakasz készül el, a másodikban (az első ütemmel egy időben) a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz déli oldala, a harmadikban pedig a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz északi oldala újul meg.


Újpest, ahol szeretünk élni!
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye