Ajánlott videóKörkép -1- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799914 alkalommal 6639534 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Előadás a lisztérzékenységről


A lisztérzékenység volt a témája a Szakorvosi Rendelő szervezésében útjára indított egészségdélután második, novemberi előadásán a Polgár Centrumban. A szakrendelő ismertetősorozata közérdeklődésre számot tartó egészségügyi témákról szól.Címkék:
SZTK
A liszérzékenység pontos mibenlétéről Koltai Tünde, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületének elnöke tartott előadást. Elhangzott: a tüneteket egy bizonyos fehérjére, a gluténra való érzékenység okozza a genetikailag arra hajlamos egyéneknél, ami nem keverendő az allergiával.

Ezt követően a Lisztérzékenyek Újpesti Klubja is bemutatkozott egy rövid előadással, amelynek során az elnök, Székelyhidi Julianna védőnő szólt tevékenységükről. A lisztérzékenység sok újpestit érint, a szervezet az ő életvitelük megkönnyítésére jött létre 2001-ben. Működésüket Újpest Önkormányzata is támogatja pályázatok útján. Erre példa a klub fennállásának tizedik évfordulójáróról megemlékező születésnap, az elmúlt két év karácsonyi ünnepe. Az előadások végén három különböző gyártó gluténmentes élelmiszereit kóstolhatták meg az érdeklődők.

Decemberben dr. Zacher Gábor toxikológus tart ismertetőt Drog és prevenció címmel.

MOA
 Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye