Ajánlott videóHelyi érték -Helytörténetek- (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9823761 alkalommal 6655483 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Új piaccsarnok épül


Hamarosan új épületbe költözik a város szívében található Újpesti Piac- és Vásárcsarnok, mégpedig oly módon, hogy az építkezés alatt a jelenlegi épület a vásárlók szolgálatában áll.Címkék:
Piac
A Városháza, a templomok, és az áruválasztékáról "messze földön" híres piac teszik különlegessé a Szent István teret, amely az újpestiek kedvenc találkozási helye. A piac a város szívében kultikus helynek számít, ami nem meglepő, ha felidézzük, hogy a piacot 1883-óta itt találjuk. Az újpestiek ragaszkodását mi sem jelzi jobban, mint hogy a piacot továbbra is itt a téren tudják csak elképzelni. A közösség véleményét elfogadva, ezért új vásárcsarnokot épít az önkormányzat a jelenlegi piaccal szemközti telken. Ezen a teleken korábban megtalálható Plébániahivatal és Katolikus Kultúrház a tér északi oldalán kapott helyet, a Zeneiskola régi épületében. Az új plébánia felszentelése augusztus végén volt, a beköltözés hamarosan befejeződik.

A piac megújítása is az újpestiek igényei szerint valósul meg, ez is kiemelt témája volt az Újpesti Párbeszédnek, és fi gyelembe vettük az emberek véleményét - mondta el Rádi Attila alpolgármester. Így például végig üzemelhet a piac a felújítás idején is, nem zár be, nem költözik ideiglenesen máshová. Az új csarnok megfelel majd a XXI. század kényelmi és tisztasági követelményeinek, a vásárlóknak nem kell rekeszeket kerülgetniük, és a felmosó vizet sem fogják a járda mellé az útra löttyinteni takarításkor. Normálisan lehet majd parkolni, tiszta, fűthető és átlátható lesz az egész. Miközben természetesen arra is fi gyelünk, hogy a piac "csoszogós" jellege megmaradjon, vagyis a klasszikus piaci hangulat ne vesszen el. Szóval, a családiassága. Egyszerűen szeretnénk Újpesthez méltó körülményeket teremteni, ahol szélesebb lesz a választék és optimális az elrendezés.

Rádi Attila kiemelte - az épület különlegessége lesz, hogy a felső szinten egy olyan központ épül, ahol 500-900 fős kulturális rendezvények kapnak majd helyet. Az új épülettel Újpest is felkerül majd Budapest kulturális térképére, vonzó programokat kínálva a kultúra iránt érdeklődő nagyközönségnek. Az épület megépítése után a környezete is megújul, a tér is nagyobb lesz, új közösségi terek alakulnak ki, helyet adva Újpest népszerű és látogatott rendezvényeinek.

U. N.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye