Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.02.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9695520 alkalommal 6566016 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Bővülő funkciók

Folytatódhat a Szent István tér rekonstrukciója


Újpest képviselő-testülete júniusi ülésén fogadhatja el a Kerületi Szabályozási Terv módosítását. A rendelet megváltozott szabályozásának eredményeként immár nem lesz további akadálya annak, hogy folytatódjon a Szent István tér funkcióbővítő rekonstrukciója.Címkék:
Piac
Wintermantel Zsolt, előterjesztésében jelezte, hogy a mostani módosításnak közvetlen költségvetési hatásai nincsenek, elmaradása esetén azonban nem volna lehetőség az új vásárcsarnok megvalósítására, és a meglévő piaccal és környezetével kapcsolatos gondok megszüntetésére.

Mint az előterjesztésből kiderül, a KSZT módosítása révén lehetőség nyílik majd arra, hogy a Szent István tér – Károlyi István utca – Venetiáner utca – Liszt Ferenc utca által határolt terület északnyugati részét közösségi funkciókkal lássák el a jövőbeni fejlesztések során. A szabályozás jelen módosítása elháríthatja ugyanis az adminisztratív akadályokat az új vásárcsarnok és kulturális rendezvényközpont megépítése elől.

Mint az anyagból kiderül, a rendeletben most módosítandó jogszabályi helyek arra is megoldást adnak majd, hogy megszűnjön a jelenlegi csarnok és piac működtetése következtében mindennapos, és sokaknak gondot okozó zaj- és vizuális szennyezés is. 

A KSZT módosítását az alábbi linken találhatják meg:


Rendelettervezet + mellékletKiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye