Ajánlott videóKörkép extra (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799900 alkalommal 6639524 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Felújítás és egységes arculat

Háziorvosi rendelők


A Görgey úti Szakorvosi Rendelőintézet átvétele és felújítása után Újpest Önkormányzata ebben az évben felújítja valamennyi gyermek- és felnőtt- háziorvosi rendelőjét. A nagyszabású programról Wintermantel Zsolt polgármestert kérdeztük.Címkék:
SZTK
- Néhány már elkészült, de a java még hátravan a rendelők felújításából. Miért döntöttek a program megindításáról?
- Szokták mondani, ha egészség van, minden van. A városvezetés célja az, hogy Újpesten minél egészségesebb életet élhessen mindenki. Ezért szervezünk annyi sportprogramot, ezért építettünk saját uszodát, hoztunk létre sportpályákat, Tarzanparkot, családi parkot. Ez a megelőzésre törekvés része az egészségügynek. De ugyanilyen fontos a gyógyítás. Ennek szellemében már eddig is jelentős fejlesztéseket végeztünk Újpesten. Átvettük és kívül-belül teljesen felújítottuk a szakorvosi rendelőt. De nemcsak az épületet, hanem az orvosi eszközöket is. Digitális röntgeneket, ultrahang-berendezéseket és sok más, korszerű felszerelést vásároltunk. Mivel felelősen gazdálkodik a város, így most lehetőségünk nyílik arra, hogy valamennyi gyermek- és felnőtt-háziorvosi rendelőt felújítsuk.

- Milyen munkák zajlanak?
- A kollégáim részletesen megvizsgálták, hol mire van szükség. Minden rendelőben, az ott dolgozó orvosokkal folyamatosan konzultálva, az igényeknek megfelelő fejlesztéseket végezzük el. Ez festést, nyílászárócserét, adott esetben burkolatmegújítást jelent. Ahol szükséges, új padokat is beszerzünk. Az is jó hír, hogy klimatizálják a várókat, nem kell nyáron hőségben várakozni. Egységes, barátságos "újpesti" hangulatot kapnak a rendelők. Orvosi rendelőbe sose megy az ember örömmel, ezért arra gondoltunk, ha valamivel kellemesebbé tehető a várakozás, akkor mi is hozzájárulhatunk egy kicsit a gyógyuláshoz.

U. N.A tavasz kezdetekor látott hozzá nagyszabású tervéhez, a felnőtt- és gyermek-háziorvosi rendelők megújításához az önkormányzat, amelynek során folyik a rendelők portálját és belső terét egyaránt érintő arculattervezés, az egységes falmatricák készítése, amely szintén a megújulás része. Eddig a Liszt Ferenc, a Vasvári, a Deák, a Sárpatak és a Berda utcai felnőtt orvosi rendelők újultak meg.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye