Ajánlott videóKörkép -3- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9816920 alkalommal 6651035 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Viszlát tél, itt a tavasz!

Farsangi kavalkád fánkkal, busóval


Ragyogó napsütés, kellemes idő és színes programkavalkád jellemezte a Szent István téri Farsangfarki mulatságot, amely egyformán elvarázsolt kicsit és nagyot is, aki szombaton délelőtt kilátogatott a rendezvényre. A gazdag kínálatból nehéz volt választani: sokan a vidám népi műsort nézték, mások kiszebábot készítettek, akadt, aki a jégszobrász tüsténkedését figyelte a tér szemközti sarkában, de a farsangi fánkkóstoló előtt is hosszú sor állt.Címkék:
Piac

Úgy tűnik, nem volt hiábavaló a péntek délutáni télűző vígasság a Homoktövis Általános Iskolánál, hiszen az önkormányzat farsangfarki mulatságainak második napján, szombaton már tavaszi idő és verőfényes napsütés fogadta a Szent István térre érkezőket. A Szép Ernő Színház művészei az előző napról ismert harsány farsangi műsorukkal pontban 10 órakor megadták az alaphangot az egész délelőthöz. Népi rigmusokkal, hangos csujogatással, kereplővel riogatták a menekülő telet.

A népi műsor alatt nem messze innen sorra készültek a csinos kiszebábok a kicsik keze alatt. Némelyiknek virágos, míg másiknak pöttyös kendő, ruhácska jutott. A hároméves Alexandra édesanyjával érkezett.

-        Én is szeretnék ilyen babát készíteni, de sajnos egyedül még nem megy, anyukám fog segíteni – mondta a kislány lelkesen.

Egy nagyobbacska lány éppen befejezte a kiszebábot. Helyes, pöttyös kendős nénikét formázott.

-        Még nem voltam ilyen farsangi mulatságon és most először készítettem kiszebábotis. Nagyon érdekes volt – tudtuk meg Diánától, aki hozzátette: nem szeretné tűzbe dobni a bábut, inkább elviszi magával emlékbe.

Közben a tér másik felében M. Tóth Zsolt jégszobrász keze alatt kedves figura formálódott. A gyerekek kérése szerint ezúttal egy csikóhalat faragott meg a bravúros művész. Fűrésze nyomán csak úgy repkedtek a jégszilánkok és néhány perc múlva már készen is állt az alkotás. A tünékeny szobor még jóval elkészülte után is nagy siker volt a kicsik körében, akik lelkesen simogatták az olvadozó művet.

Közben a tér piac felöli oldalában megérkeztek a farsangi sütemények. A hagyományostól eltérően, idén nem csak szalagos fánkot kóstolhattak a gyerekek, hiszen a piaci kereskedők felajánlásainak köszönhetően idén bővült a kínálat. A Lipóti Pékség lekváros, csokis és vaníliás fánkjai mellett a virágpiaci cukrászda ischlert, Juhász Zoltán cukrász kókuszgolyót, valamint Nagyné Pintér Jolán túrófánkot készített a farsangi mulatság kis vendégeinek, amelyek sikerét abból is lemérhettük, hogy a jelentős mennyiségű sütemény néhány perc alatt elfogyott.

Időközben megérkezett a térre az Ady Endre Művelődési Háztól induló Bem Néptáncegyüttes zenés táncos menete, vőlegényestől, menyasszonyostól, násznépestől, busókkal felvértezve. A lelkes csoport mindent megtett, hogy rémisztő külsejükkel, harsány műsorukkal elijesszék a telet. A színes mulatság vége felé fellobbant a máglya is, amelyre rákerültek a kisebb-nagyobb kiszebábok. Ahogy elhamvadt a tűzön az utolsó is, reméljük így tűnik majd tova a leghidegebb évszak. Viszlát tél, itt a tavasz!

G.R.
fotó: Várai Mihály
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye