Ajánlott videóKulturkáló (2018.03.16.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9824167 alkalommal 6655786 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Startvonalon a Görgey út

Bontják a pavilonsort


A közelmúlt eredményes újpesti várospolitikájának érdeme, hogy tavasz végén megkezdődhet a Görgey út régóta várt teljes rekonstrukciója. Az útrekonstrukció teljes közműcserét, az úttest, a járda és a villamospálya felújítását is tartalmazza. A munkák egyik első lépése az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézethez közeli üzletsor helyzetének rendezése.Címkék:
Görgey
A pavilonsor önkormányzati területen található, míg maguk az építmények magántulajdonban voltak. A Görgey út felújítása és a környék rekonstrukciója halaszthatatlanná tette a helyzet rendezését. Az önkormányzat az elmúlt hónapokban egyeztetett az érintett üzletek tulajdonosaival és azóta mindenkivel megnyugtató megállapodás született. A tizenöt bolt szinte mindegyikéből kiköltöztek már az üzlettulajdonosok. Azoknak, akik tevékenységüket folytatni kívánják, az önkormányzat segítséget nyújt a továbblépéshez.

Többen már meg is találták az új helyszínt. A pavilonsoron működött például használtruha-kereskedés, amely már árusít a Rózsa utcában.

- Közel húsz évig voltam az üzletsoron, nem mondhatom, hogy nem fog hiányozni, de mindig is tudtuk, hogy ez önkormányzati terület, bármikor visszavehető. Az önkormányzat nagyon korrektül járt el velünk, saját költségén bontatja el a pavilonokat, és mindenkinek segítettek új helyiséget találni - mondja Pakocs Ferencné kereskedő.

Mint megtudtuk, a pavilonsor helyén a későbbiekben téglaépítésű szolgáltatóház építését tervezi az önkormányzat.

G. R.
A Görgey út felújítása közműcserével indul, várhatóan a tavasz végén. A kivitelezésre tavaly 100 millió, az idei évre pedig 1,9 milliárd forintot biztosít a főváros. A tervezői költségbecslés szerint a Fővárosi Önkormányzatnak további forrást is biztosítania kell, mert a vártnál nagyobb volumenű a feladat. A rendszerváltozás óta ez a városvezetés tette a legtöbbet azért, hogy Budapest legrosszabb állapotú útjának rekonstrukciója megvalósulhasson. Erre fővárosi képviselőként Wintermantel Zsolt és Nagy István közösen hívta fel többször a figyelmet - emeli ki Rádi Attila, aki hozzátette: a kormány a rekonstrukciót nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította, ennek nyomán indulhat meg tavasszal az építkezés.Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye