Ajánlott videóKörkép -2- (2018.03.02.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9799895 alkalommal 6639521 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tájékoztató a tüdőszűrésről


2014. január 1-jétől Magyarországon megszűnt a járványügyi érdekből végzett kötelező tüdő-tbc lakosságszűrés. A területi alapon elrendelt tömeges szűrések helyét a rizikócsoportok célzott vizsgálata veszi át. Így kiemelt figyelmet kapnak például a hajléktalanok, a HIV-pozitívak, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, az elítéltek és egyes egészségügyi dolgozók.Címkék:
SZTK
Az ajánlott, valamint a foglalkozás-egészségügyi és a kontaktszűrés lehetősége továbbra is megmarad.
2014. január 1-jétől minden 40 év feletti, kötelező egészségbiztosítással rendelkező lakos évente egy alkalommal kérheti a felnőttkori szűrővizsgálatok keretében ajánlott térítésmentes tüdőszűrő vizsgálatot. A vizsgálathoz beutaló nem szükséges. (A 40 év feletti lakosság tüdőszűrő vizsgálata azért is fontos, mert a tbc-n kívül más betegségek, pl.: nagyobb kiterjedésű daganatok vagy aktuálisan zajló tüdőgyulladás felismerésére is alkalmas a vizsgálat, és számos szív- és érrendszeri, valamint gasztroenterológiai betegség gyanúja is felmerülhet a szűrés során, amelyeknek korai felismerése és mielőbbi kezelése elengedhetetlen a gyógyuláshoz.)
A foglalkozás-egészségügyi szolgálat meghatározott járványügyi okból kiemelt munkakörök és tevékenységek esetén kérheti a kötelező tüdőszűrést. Ebben az esetben a tüdőszűrés térítésköteles.
Ha fertőző tbc-gyanúja vagy lehetősége áll fenn (kontaktszűrés), a tüdőgondozó szakorvosa rendeli el a tüdőszűrést. Ez a vizsgálat térítésmentes.

Nagy István
alpolgármester
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye