Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóKörkép extra (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9081064 alkalommal 6116161 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Egy gyermek öröme


Az újpesti családok, intézmények, cégek összefogásának köszönhetően idén is sikerült boldogabbá és talán kicsit könnyebbé tenni egy család életét. A tavalyi sikeres kupakgyűjtést folytatva, ebben az évben Marcinak gyűltek a kupakok az Újpesti Cseriti jóvoltából. Az 500 ezer forintos célt közösen sikerült teljesíteni, sőt át is lépni. Marci élményeiről édesanyjával, Andreával beszélgettünk.Címkék:
Cseriti
– Milyen kezeléseken vehetett részt Marci az elmúlt egy évben? 
– Marci idén a kupakgyűjtésnek köszönhetően minden hónapban egy héten keresztül Pfaffenrot-terápiára járhatott a Fejlesztőházba. Ez egy olyan kezelés, amely az izomtónus normalizálását szolgálja. A nyári szünetben két hétig intenzíven, tábor keretein belül kapta a kezelést. Itt egész nap foglalkoztatták, így este nagyon fáradtan jött haza. Persze reggel már alig várta a buszt, hogy újra mehessen.

– Milyen hatásuk volt a terápiáknak? 
– Némileg sikerült oldani izmainak a feszességét, így sokat javult a testtartása, csípőjének az állapota. Ezt még megerősítette a heti hidroterápia a Mikuszi Suliban, amely Marci kedvence, hiszen pici korától kezdve lételeme a víz.

– Mivel telik Marci egy napja?
– Marci napjai be vannak táblázva, mert a mindennapi iskola után jár hozzá gyógytornász, hordjuk lovagolni, és zongoratanárnő is foglalkozik vele. Ezt a kisfi am nagyon élvezi, hiszen minden formában imádja a zenét. Ezért visszük sokat koncertekre, zenés előadásokra. 

– Még nem használták fel a Marci javára gyűjtött teljes összeget. Folytatják a kezeléseket?
– Novemberben egy újabb módszert, az Olinek-terápiát próbálhattuk ki a Borsóházban. Januárban ezt szeretnénk folytatni. Mint mindenhol, itt is dicsérték Marcust, mert kitartó, együttműködő, barátkozó, és jó vele dolgozni. Nyugodt, vidám természetéért nagyon szeretik a pedagógusok.

– Az idei karácsony különleges lesz…
– A Mikulás és a karácsony is a zene jegyében telik. Természetesen családi körben töltjük az ünnepeket. Az idei karácsony azért is különleges számunkra, mert nyáron Marcinak kistestvérei születtek, Boldizsár és Zsombor. Így már öten várjuk a szentestét. Ezúton szeretnénk megköszönni Újpest Önkormányzatának, személy szerint a polgármester úrnak, kedves kollégáinak és a kupakgyűjtésben segédkező intézményeknek, valamint minden támogatónknak, hogy lehetővé tették Marcinak a foglalkozásokon való részvételt, és kívánunk szeretetteljes, békés ünnepeket.
N. B.

A kupakgyűjtés 2014-ben is folytatódik.

Januári első lapszámunkban bemutatjuk azt a családot, akinek egész Újpest segíthet a kupakok gyűjtésével. 
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok