Ajánlott videóKulturkáló -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9816912 alkalommal 6651028 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Made in Újpest

Negyedik évtizede a piacon


Harmincöt éve nyitott meg – ahogy mindenki ismeri – Fecó húsüzlete az újpesti piacon, a templom melletti soron, ám maga az üzlethelyiség húsboltként üzemelt már előtte is. A hosszú évek során a hentesbolt Újpest közismert színfoltjává vált, kevesen akadnak, akik ne hallottak volna róla.Címkék:
Piac

Maga a tulajdonos, Fecó is jelenségnek számít az Újpesti Vásárcsarnok árusai között, sokan pöttyös kötényéről is ismerik. Az újpestiek főként azért járnak hozzá, mert tudják: itt mindig a megszokott minőségű árut kínálják, sertéshúst, marhát és felvágottakat.

– Harmincöt évvel ezelőtt teljesen más volt az élet errefelé. Reggel fél hatkor már zörögtek a vevők, hogy nyissak ki, este fél hatkor pedig még nem tudtam bezárni, mert még jöttek vásárolni. Nem volt hétköznap vagy hétvége, mindig tele voltunk vásárlókkal. Ez ma már nincs – foglalja össze röviden a lényeget Fecó, azaz Szabó Ferenc.

– Igaz, az elmúlt években jelentősen megváltoztak a vásárlási szokások, de mi azért nem panaszkodunk – teszi hozzá.

Mint mondja, az újpesti egy „nyugdíjas piac”, azaz inkább délelőtt van forgalom, amely igazából a hétvégére erősödik fel. A piaccsarnok, amelynek templom felőli szárnyában a Fecó-Jé Húsbolt is található, rövidesen újjáépül, hiszen hetvenes évekbeli létesítményként mára sok szempontból elavult.

– Mindig is szerettem ezt a munkát, világéletemben hentes akartam lenni. Jó a vevőkkel foglalkozni. Előfordul olyan is, hogy csak megállnak nálunk beszélgetni pár percre, régi vásárlókkal ez természetes. Szinte csak visszajáró vásárlóim vannak ugyanis, olyan is akad, akinek már a nagyszülei, esetleg még a dédapja is idejárt. Megszokták, hogy akár telefonon leadják a rendelést, azután pedig jönnek az előkészített áruért, ez főleg ünnepek közeledtével jó dolog. Évek óta ugyanattól a beszállítólánctól vásároljuk a húst, ez a garancia arra, hogy az áru minősége mindig kiváló, soha nem ingadozik. A nálam dolgozóktól is azt kérem: úgy adjatok a vevőknek árut, mint ha magatoknak mérnétek, abból baj nem lehet!

G. R.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye