Szavazás
Újpesten ősszel sem áll meg az élet. Melyik közelgő programon szeretnél részt venni?
A Káposztásmegyeri Sport-és Egészségnap, Futó és Kerékpáros Fesztiválon szeptember 23-án
A Szüreti Mulatságon szeptember 23-án
Az Őszi Sportparti szeptember 30-án
Ha lehet, mindegyiken
Még nem döntöttem el

Ajánlott videóÚjpesti sport -1- (2017.09.15.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Helytörténeti Értesítő


Újpesti Helytörténeti Értesítő

Az összes Helytörténei Értesítő...

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9073735 alkalommal 6111054 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Tíz órára terítenek

Birkapörkölttel indul a szombat


Az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok, hódolva a többéves hagyományoknak, advent idején szombatonként ünnepi ételek elkészítésére és kedvezményes árú eladására kér fel kereskedőket, vendéglátósokat. Az elmúlt szombaton házi disznótorossal nyitottak, most szombaton, azaz december 7-én birkapörkölt fő majd. A „soros” kifőzdés a Lipótvár étkezde, a virágpavilon oldalában.Címkék:
Piac

– Aki ismeri már birkapörköltünket, biztosan itt lesz – szögezi le Puskásné Pétervári Irén tulajdonos, aki férjével napok óta az étel előkészítésén buzgólkodik. Szombaton is jó korán keltek, hogy a tervezett tíz órára mindennel elkészüljenek. – Azokat is várjuk, akik még nem kóstolták a birkapörköltünket, nem fognak csalódni! – szól az invitálás.

Kérdezzük is, hogy mi kell az ízletes birkához. Irénke nevetve summáz: hát minden, ami belevaló! Hogy mégis mi az, nem akaródzik elárulni, hiszen ez az ő titkuk.

– Jól meg kell csinálni – mondja, így közeledünk a lényeghez. – Szívünk-lelkünk benne van, és harmincöt kilogramm hús. Már pénteken nekiláttunk, előfőztük, hiszen az időt bőven kell mérni ennél az ételnél. Most már a finishez közeledünk. Szépen megterítettünk, tíz órától lehet asztalhoz ülni – mondja a tulajdonos asszony. (Az étel kedvezményes ára: 950 Ft/adag. A szerk.) 

Még megtudtuk, a Lipótvár étkezde repertoárján szerepel a birkapörkölt, idézzük Irénkét: „Nem túl gyakran, de van.” Amikor a törzsvendégek már „kikövetelik”, nekiállnak és megfőzik. Most egy soron kívüli alkalmat kaptunk. Jó étvágyat!

B.K.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó BabákKapcsolatok