Ajánlott videóÚjpesti sport -2- (2018.03.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9816920 alkalommal 6651035 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Az emlékezés hétvégéje

HétVÉGRE, Újpesten


Péntektől vasárnapig háromnapos hétvégét kezdünk, az emlékezés kerül előtérbe. Mindenszentek ünnepe és halottak napja idején benépesülnek a temetők és a sírkertek, elvesztett szeretteinkre emlékezünk. Ajánlónkat ennek tükrében kezdjük.Címkék:
Piac
Piac-Placc

A pihenőnapok mindenszentek ünnepével és halottak napjával kezdődnek. A csendes emlékezés, családi találkozások ideje ez. Benépesülnek a temetők és a sírkertek, az urnatemetővel rendelkező templomok környékén szintén nagyobb lesz a forgalom. Gyújtsunk gyertyát, mécsest elhunyt szeretteinkért! Virágba öltöznek a sírhelyek is. Mivel ebben az évben a halottak napi ünnepkör több napra oszlik, a hét végéig a kegyeletes emlékezéseké a főszerep. A temetők meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat.

Szolgáltatások mindenszentek ünnepe, halottak napja idején

A temetők október 31-től egészen november 3-ig 7 órától 20 óráig tartanak nyitva, november 4-től visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30-tól 17.00 óráig.

Szent szonettek

Szent szonettek – John Donne és az angol reneszánsz műveiből „Menj hát, töprengő szív, s keresd fel őt” címmel halottak napi zenés megemlékezést tart november 2-án, szombaton 19 órai kezdettel a Nap utcai Szent József-templom. A Magna Voice kamarakórus estjére szeretettel várják az érdeklődőket. A kórust vezényli: Juhász Zsuzsa. 

Új fejezet az ajánlóban

Meghívó nyugdíjasoknak

Kilépve a kegyeletes ünnepkörből, programajánlónk új fejezetét nyitjuk meg olvasóink előtt.

A Szent István térre invitáljuk Önöket, elsősorban a szórakozni vágyó nyugdíjasokat november 2-án a kihelyezett faházba. Itt lehet regisztrálni az újpesti önkormányzat november 16-i rendezvényére, amelynek színhelye az újpesti Jégcsarnok. Újpest Önkormányzata a Találkozzunk többször! programsorozat újabb eseményeként zenés délutáni kikapcsolódásra várja a szépkorúakat, amelyen fellépnek: László Mária, Kovács Zsuzsanna, Benkóczy Zoltán és Bozsó József. (A szervezők remélik, nem kényszerülnek műsorváltoztatásra.) Az előadás 13 óra 30 perckor kezdődik. Regisztrálni nemcsak a szombati napon lehet, és nemcsak a Szent István téren, hanem november 6-ig az Újpest Márkaboltban, a Lóverseny téri Közösségi Házban, továbbá a Megyeri Klubban is.

Kisgyermekes családoknak

Egyedülálló családi játszópark

Továbbra is várja a lurkókat és a felnőtteket a Tarzan™ Park, Magyarország egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja, amely rendkívül népszerű továbbra is. A siker egyik záloga, hogy az újpestieket kedvezményes jegyár várja a lakcímkártya felmutatásával. A park őszi akciókat is kínál. 15 fő feletti, szervezett iskolai vagy óvodai csoportok részére például 650 Ft/fő jegyárral, kifejezetten újpesti 15 fő feletti csoportok esetében 500 Ft/fő jegyárral kalkulálhatunk. Hétfőtől péntekig a megvásárolt gyermekjegy mellé a kísérőjegy ajándék. A közel kéthektáros parkban a gyerekek szórakozását és biztonságát játékmesterek felügyelik. A Tarzan™ Park megközelítése ideális kerékpárral is. A bejáratnál kényelmes és korszerű kerékpártárolókat alakítottak ki. A park szülinapi partik színtere lehet, a Tarzan Terasz zsúrokra is kiválóan alkalmas. (Cím: IV., Tábor u. 28. Nyitva tartás: mindennap 9-től 18 óráig.)

Szombaton: Piac-Placc

Pénteken az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok mindenszentek ünnepe miatt zárva tart. A virágpiac azonban 7-től 15 óráig várja pénteken is a látogatókat. A szombat hagyományosan piacnap ezen a hétvégén is, így ajánljuk a Piac-Placc felkeresését, amely reggel 6 órától 15 óráig tart nyitva a Duna sétányon. Az Újpesti Párbeszéd javaslatai alapján indult kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket.

Időszaki kiállítások Újpesten

A vizuális művészet kedvelőit váró új tárlatok:

Az Újpest Galériában november 30-án nyílt a Vicctorony, amely karikatúrákat tár a látogató elé. November 1-jén, pénteken 18 órakor Morelli Edit festőművész tűzzománc kiállítása nyílik. 

Állandó kiállítások

Két ezredév között – fejezetek Újpest történetéből. Állandó kiállítás az Újpesti Helytörténeti Gyűjteményben. A tárlat megtekinthető: szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig.)

Hétvégi randevú

Minden vasárnap 17 és 22 óra között az Ady Endre Művelődési Házban táncos esték követik vasárnaponként egymást a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek zenéjével. Közreműködik a Szilver zenekar. Belépődíj: 1000 Ft/fő, klubtagságival 800 Ft/fő. Asztalfoglalás személyesen vagy a 231-6000-es telefonszámon.

Névnapi emlékeztető

Pénteken Marianna, szombaton Achilles és Tóbiás, vasárnap Győző nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

B.K.
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütem

Kapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye