Ajánlott videóKulturkáló (2018.02.09.)

Az ÚKTV legfrissebb adása...

Aktuális programnaptár


Újpest által elnyert pályázatok


Újpesti Cseriti

Városkalauz - Újpest 2017


Városkalauz - Újpest 2017

KapcsolatokAz oldalt 9695526 alkalommal 6566019 látogató nézte meg a mai napig 2009.01.01. óta

Megújul a piac a Szent István téren


Elfogadta a képviselő-testület a Szent István tér, azon belül is a piac megújítására vonatkozó tervet. E szerint a piac a helyén marad, megújul, és a katolikus kultúrház helyén két év múlva új, korszerű csarnokkal bővül.Címkék:
Piac
Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester a terveket ismertetve kifejtette: nagyon sok szempontot kellett figyelembe venni a tervek kidolgozása során. Első helyen az újpestiek, az újpesti vásárlók igényeit, elvárásait vették figyelembe – a tavalyi és az idei Újpesti Párbeszéd alapján.

Végül sikerült a bonyolult puzzle-t összerakni, és olyan megoldást találni, amelyben minden fontos igény és szempont érvényesül.

– A piac megújulása az emberek igénye is, de az is indokolta, hogy mai állapotában nem felel meg a kor követelményeinek, sőt, lassan az előírásoknak sem. A megújítás szükségszerű, ha el akarjuk kerülni, hogy a hatóságok egyszer csak lakatot tegyenek rá – magyarázta az alpolgármester.
Alapvető elvárása volt az újpestieknek, hogy a megújuló piac a mostani helyén, a Szent István téren maradjon, és az pedig mindenkinek érdeke, hogy a megújulás ideje alatt is működjön az egész piac. Az átmeneti átköltöztetést vagy a szakaszos, részleges bezárást mindenképpen el akarta kerülni a városvezetés.

– A jelenlegi nagycsarnok épülete nem modernizálható, ezért új, korszerű és tágas csarnokot építenek a katolikus kultúrház helyén – mondta. dr. Molnár Szabolcs. – Ez az új épület két év múlva már állhat. Ennek a többszintes csarnoknak a megnyitása után a régi csarnok többféle funkciót lát majd el, s ennek megfelelően alakítják át fedett, oldalt nyitott épületté.

Az alpolgármester azt is elárulta, hogy az új épületben a harmadik emelettől felfelé kulturális központ is működik majd. Ez növelni fogja Újpest főterének rangját, vonzerejét.

A megújuló piac nemcsak tágasabb, modernebb, tisztább lesz, mint a mostani. Nagyobb lesz az áruválaszték, kényelmesebb a vásárlás. A rakodás, raktározás teljesen elkülönülten és higiénikusan történik majd, nem fogja zavarni a vásárlókat, nem okoz káoszt, rendetlenséget. Megszűnik a mai áldatlan parkolási helyzet. Összességében – az ideiglenes parkolókat beleértve, de a rakodási területeket nem számítva – több mint ötvennel nő a parkolóhelyek száma.

– Biztosra veszem, hogy az újpestiek igényei szerint megújított piac egyúttal Újpest egyik újabb büszkesége lesz – zárta szavait dr. Molnár Szabolcs.

MOA
Kiemelt témáink
Halassy Olivér Városi Uszoda Újpesti Párbeszéd Újpesti Piac Újpest Kártya Cseriti Szilas Park Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet Görgey utca felújítása Nem Nagy Dolog! Áldozatsegítő Hálózat fejlesztése Újpesten A Bőrfestő Óvoda fejlsztése A Homoktövis utcai bölcsőde fejlesztése Tarzan Park Újpest Márkabolt Hahó Babák Rózsavirág III. ütemKapcsolatok

Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye